Friday, July 23, 2021

Älskar VolvoVissa bolag älskar jag extra mycket i portföljen och Volvo är definitivt ett av dom. Tänk dig att hela världen handlar online, produkter ska levereras fram och tillbaka hela tiden, dag och natt. Volvo tillverkar lastbilar som gör jobbet. Tänk dig när resor kommer bli vanligt igen och kollektivtrafiken kommer igång som innan. Volvo tillverkar bussar.

Tänk hur roligt det är att åka båt på semester, Volvo tillverkar motorer. Har du sett en sopbil? Brandbil? Lastbil som drar tiotal nya bilar? Ja, Volvo tillverkar även dom. När du kör in i en kö och börjar svära att det tar så lång tid vad ser du då? Oftast är det grävmaskiner, dumpers och andra gula fina... ja.. Volvos anläggningsmaskiner. Vissa av dom är konkurrenten CAT men för det mesta är det just Volvo.

Allt ska servas, underhållas, förbättras, förnyas, vissa av dom har el batterier, vissa av dom är redan idag självkörande. Ett riktigt fint bolag som gör riktigt fina vinster i stort sett varje år.

När konjunkturen viker sig så går aktiekurs rejält ned. Volvo är cyklisk bolag som följer cykler i ekonomin. Grovt räknat faller aktiekursen var 7e år rätt så mycket. Så bolaget passar inte om du är för nervös eller otålig. Tålamod är vad man ska ha. Under andra år går Volvo som tåget, fina vinster och orderingångar. Mycket pengar delas ut och bolaget passar bra till många.

Investmentbolag Industrivärden passade på och köpte Volvo B aktier för 600 miljoner kronor idag. En kurs på mellan 202-205 kr. Volvos finanschef köpte igår för ungefär 500 000 kr för 194 kr per aktie. Volvo chef för VCE köpte för 193 kr per aktie och betalade nästan 1 miljon kronor. Finns även fler anställda som köpte aktier nyligen vilket är starkt signal på att bolaget kommer leverera även framöver. Antalet aktieägare har ökat rejält senaste tiden på Avanza och är nu 124 639 personer som äger aktier i Volvo.

Vinst under första halvåret blev 8,72 kr mot förra årets pandemi halvåret (när produktionen var stängt) 2,16 kr. Om det fortsätter ungefär i samma takt kan vi förvänta oss en vinst på 17 kr under 2021. Det ger utrymme för Volvo att dela minst 8,5 kronor per aktie i utdelning april 2022. På dagens kurs 205 kr är det minst 4% i utdelning.

Två Månadslöner

1 comment:


  1. Jag heter Silvia Scali och är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag kommer att vittna om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare Pierre Michels tjänst. Jag började procedurerna med henne i fredags och på tisdag klockan 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelse på att överföringen av min begäran på 950.000 kr skickades till mig. mitt bankkonto väldigt tidigt, till min stora förvåning lyckades överföringen. Här är hans E-mail : combaluzierp443@gmail.com


                         E-mail : combaluzierp443@gmail.com

    ReplyDelete