Wednesday, July 21, 2021

Billerudkorsnäs Q2BillerudKorsnäs har visat ett starkare rapport än många väntat sig vilket ledde till att aktiekursen steg från 170 kr till närmare 180 kr inom ett par dagar. Kepler har även höjt riktkurs till 200 kr. Första halvåret har omsättningen ökat lite svagt med 4% men resultatet ökade med 88% mot förra årets svaga halvåret.

Resultatet per aktie hamnade på 3,32 kr mot förra årets 1,76 kr. VD har även sagt att utsikterna framåt kommer hålla i sig. Nu håller Billerud på med fortsatta prishöjningar och den nya stora KM7 maskinen producerade första kommersiella volymer av vätskekartong. De marknader Billerud är verksam i visar starka tillväxtmöjligheter under överskådlig framtid. 

Bolaget börjar undersöka ytterligare leveranskapacitet efter 2024. Helt otroligt vilken stabilitet Billerudkorsnäs har. Även under pandemin har det gått hyfsad okej och med tanke på all e-handel, förpackningar, papper och pappersmassa efterfrågan så kommer det ge goda möjligheter till fortsatt stabil uppgång. Många länder har knappt någon skog så Billerud sitter bra till med sina pappersbruk, hoppas de satsar lite mer på att tillverka egen el så blir dom lite mindre beroende av elpriset. Det som jag var extraglad för var att Billerud satsar mer på lyxförpackningar och lyxprodukter, vilket borde öka på marginalerna lite. Nöjd med rapporten.

Två Månadslöner


3 comments:

 1. Är också nöjd med rapporten. Billerud är ett sånt där bolag jag bara låter ligga och som jag knappt "bryr mig om". Bara ett stadigt kort i aktieleken liksom...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precis, lite roligt att se hur marknaden reagerar också. För ett år sedan kunde man köpa för knappt över 100 lappen och få ville köpa aktien, nu är vi på 184 kr och riktkurser runt 200 kr. Det kan vända fort, det gäller bara att ha is i magen.

   Delete

 2. Jag heter Silvia Scali och är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag kommer att vittna om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare Pierre Michels tjänst. Jag började procedurerna med henne i fredags och på tisdag klockan 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelse på att överföringen av min begäran på 950.000 kr skickades till mig. mitt bankkonto väldigt tidigt, till min stora förvåning lyckades överföringen. Här är hans E-mail : combaluzierp443@gmail.com


                       E-mail : combaluzierp443@gmail.com

  ReplyDelete