Monday, July 19, 2021

Lohilo Foods aktie i fritt fallAlvesta Glass (sedan 1979) från Växjö har bytt namn och blev LOHILO FOODS under 2019. Bolaget blev även börsnoterad under 2020. Aktiekursen under första 4 månader har gått från 27 kr till 62 kr med hela 130% uppgång. Anledningen var att många hoppade på börsnoteringen, börsen var stekhet och i stort sett alla nya bolag som noterades gick upp kraftigt.

Många hade positiva åsikter om hälsotrenden, food tech, samarbeten med bland annat Nicks, Häagen Dazs, och Halo Top. Lohilo växte även i Europa och Asien kraftigt, även under covid. Snygga förpackningar, med många fina färger, olika smaker och så vidare tilltalar många yngre kvinnor och män. Produktportföljen ökade och innehöll fler än bara glass, det tillkom energidryck, chips, proteinbars, kläder m.m. Lohilo var en succé på börsen. Tills nu.

Sedan top på 62,3 kr har aktien fallit ned till ungefär 23 kr. En rejäl tapp på 62%! Sedan noteringen förra året har aktien gått ned med -14%. Det finns flera anledningar till nedgången. För det första har bolaget gått med förlust senaste kvartalen. Mellan januari - mars har resultatet varit -0,62 mot förra årets -0,37 per aktie. Ännu mer minus är inget som investerare gillar.


Lohilo har även lämnat in ansökan att stämma Nicks på ungefär 24 miljoner för att dom tyckte att Nicks bröt mot avtalet. Tredje punkten är att det har meddelats till allmänheten lite för sent som många tycker att det var dåligt av företaget att hålla informationen så länge. 

Jag tycker att Lohilos produkter smakar okej, inte dåligt men inte heller jättebra. Det finns många konkurrenter till alla produkter. Glasen konkurreras med Sia, Triumf, GB Glass och Ben and Jerrys. Chipsen med Estrellas och OLWs. Proteinbars, ja det finns många konkurrenter där. Energidryck, samma där, Nocco, Monster, Redbull bland annat. 

Det finns potential, men jag tycker att risken är för hög för att köpa aktien just nu. Vem vet kanske det vänder och bli jättebra i framtiden, men just idag känner jag att pengarna jobbar bättre i andra aktier. Har haft Lohilo på bevakningslista länge och tycker det är roligt att följa utvecklingen. Hade det varit mer stabil och säker investering hade jag gärna köpt in mig. Mina tankar ska inte ses som köp eller säljråd, gör egna analyser.

Vissa av er tänker att en kurs på 20 kr är billigt, hur mycket kan man förlora liksom? Ja, du kan förlora alla dina pengar i värsta fall. Aktiekurs kan alltid falla -99,9% oavsett vad den kostar. Även om du köper för 15 kr, 10 kr eller 1 kr. Det kan gå ner -99,9% även då. Investera försiktigt och gör egna analyser.

Två Månadslöner

1 comment:


  1. Jag heter Silvia Scali och är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag kommer att vittna om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare Pierre Michels tjänst. Jag började procedurerna med henne i fredags och på tisdag klockan 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelse på att överföringen av min begäran på 950.000 kr skickades till mig. mitt bankkonto väldigt tidigt, till min stora förvåning lyckades överföringen. Här är hans E-mail : combaluzierp443@gmail.com


                         E-mail : combaluzierp443@gmail.com

    ReplyDelete