Thursday, September 8, 2022

Utlottning, Tävling, Giveaway!Sommarledighet är över och det är åter dags att se över sin ekonomi och sparande. Det bästa är att lära sig grunden i hur man sparar pengar och det är såklart börsen som gäller. Alla som är myndiga kan spara på börsen och lära sig grunderna på en enda dag. Man behöver inte komplicera till det, ärligt talat är det lätt att lära sig grunderna. Man kan om man vill djupa in sig, precis som allt annat i livet.

Alla som inte lärt sig grunderna tänker, men börsen går ju upp och ner och jag vet inte vad jag ska köpa? Tänk om det kraschar så fort jag köper? Tänk på följande scenario, du sparar pengar på kontot istället eller sparkontot med 1% som du får i ränta. Har du sett inflationssiffror i Sverige? Över 8% senaste månaderna! Det betyder att du förlorar köpkraften för dina pengar. Om 5 år kommer chipspåse kosta 40 kr, biobiljetter 200 kr och bilbesiktning 1 000 kr. 

En enda investering som kan klara av det är just starka bolag som kan höja priserna till konsumenterna. Många bolag har rapporterat ökande vinster på grund av detta, bland annat Securitas, Volvo, Billerud och så vidare. Sparande på börsen går upp och ner i värde, ja. Men det stiger över längre perioder, speciellt breda aktiefonder som innehåller många bolag. Fastighetsfonder, småbolagsfonder och teknikfonder klarar också av det och stiger på sikt. Är man diversifierad så kan man förvänta sig 7-10% i tillväxt per år. Nu börjar du tjäna pengar, även med hög inflation vissa år.

Tanken med inlägget är: Boom! Jag tänkte att fira tillsammans med er att bloggen går så bra, antalet läsare ökar, intäkter varje månad är stabila och det är så roligt att ha er som läsare. Snart halv miljon besök på bloggen! Någon av er kommer att få hemskickad bok till sig: Vägen till din första miljon skriven av Tobias Schildfat. Boken är till för nyare sparare tycker jag, när jag läst boken så kunde jag redan det som stod i boken. Jag läste den några år för sent men hade varit tacksam att läsa boken i början av min sparkarriär. Kommentarer kring boken på nätet är också liknande som min. Boken är lättläst och på grundnivå helt enkelt. Passar perfekt för en ny sparare. Den är inte så stor heller, man hinner att läsa igenom den på en kväll. Sen kan man grunderna!

Det ni behöver göra för att vara med i lotteriet är att att skriva en kommentar nedan, för att göra det lite svårare så kommer jag sprida ordet på Twitter också. Om det blir en lyckad lotteri så kommer jag göra det igen med ännu bättre aktieböcker. För att någon av er ska få boken snabbast möjligt så tänker jag avsluta lotteriet redan nu på lördag, kontakta vinnaren under helgen och skicka boken direkt på måndag. Lycka till!

Två Månadslöner 

8 comments:

 1. Anonymous08 September

  Intresserad! Kul initiativ.

  freddeluring@mail.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. 📕 Vi behöver lite fler glada nyheter i dessa tider!

   Delete
 2. Anonymous08 September

  Köpte mina första aktier och fonder förra veckan, läst bla din blogg sen dess. Väldigt spännande/lärorik blogg och kul initiativ med en giveaway på just den boken!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner08 September

   Vad kul att höra! Trädet växer inte heller på en dag, det tar tid att bygga upp en fin portfölj som ger höga utdelningar varje år. Enda du behöver är tid och fortsätta köpa aktier och fonder i fina bolag/branscher

   Delete
 3. Varit med i gam:et’ ett tag men faktiskt ingen bok jag läst! Hoppas att vinnaren själv går vidare med en giveaway’ när denne läst ut boken😊🙏

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner09 September

   Det hoppas jag med! Bra att vi tänker lika!

   Delete
 4. Hade varit perfekt läsning för frugan som ännu inte är övertygad:

  ReplyDelete