Sunday, September 4, 2022

5 sämsta råd på hur du tjänar pengarSom du såg i förra inlägget så behöver man jobba på ett eller annat sätt för att tjäna pengar snabbt. Allt kräver tid och energi. Idag ska jag berätta för dig saker att undvika. Dom sakerna tar tid och ger dig nästan inga pengar alls. Dom kan ge pengar men det är oerhört svårt för nya att komma in i det. Helst ska du undvika dom här 5 sakerna:

#1 Youtube kanal. Reglerna har ändras mycket under senaste tiden och det är inte så lätt längre att tjäna pengar på sina videos. Dom kräver många likes, många tittare och många följare. Är du ny så kommer det kräva oerhört mycket av din tid att skapa videos, redigera och sprida vidare. Många misslyckas och ger upp ganska snabbt. Konkurrensen är också hård inom alla branscher.

#2 Enkätundersökningar. Jag skapade en konto en gång och när jag såg hur många ören man får loggade jag aldrig in igen. Många av enkäterna var över 10 sidor långa och det är inte värt min tid att läsa, klicka in rätt svar och fortsätta så i timmar för att få in några kronor. Ett av absolut värsta sätt att tjäna pengar. Tråkigt att det står i många top 10 listor och jag tror det är bara för att fylla inlägg med mer text och inget annat.

#3 Sälj saker du inte använder. Hur kan man skriva detta som råd till tonåringar? När jag var i mina tonår så ägde jag 3 saker i flera år. Det var en cykel, tv och högtalare. Jag använde dom saker i stort sett varje dag och genom åren fylldes på med fiskeutrustning och liknande. Ungdomar har oftast inga saker att sälja. Även om dom hittar något så har det nästan ingen värde. Dom flesta saker ungdomar äger tappar värdet fort. Ganska dålig råd tycker jag.

#4 Gambla. Denna tar nog första plats i sämsta råd på hur man tjänar pengar. Vissa rekommenderar att gambla, men snälla, gör inte det. Allt som postkodslotteriet, triss, trav, kasino och liknande är det absolut sämsta råd. I fler än 99% av fallen kommer folk att förlora pengar. 

#5 Sälja bilder på nätet. Man får väldigt lite per bild och det kräver kunskap att kunna ta bra bilder. Man ska älska att fota, man behöver en bra kamera och ha tid för det. Hur som helst blir det väldigt mycket nedlagd tid och väldigt lite inkomst. Inte värt det. Undvik. 

Här var det 5 sämsta råd på hur man tjänar pengar. När du läser saker på nätet, läs med en nypa salt, det finns en del info som är dålig eller falsk. Du har hört om Wikipedia, va? Vissa personer lär sig från andra men tyvärr den stora massan måste lära sig själv. Testa då att göra alla dessa 5 saker i en månad och hör av dig till mig om hur det gick.

Två Månadslöner

1 comment: