Thursday, August 22, 2024

Top 10 annorlunda filmer om börs, guld och pengar



Jag tycker det är väldigt kul att titta på bra filmer. Det gör nog många av oss, men det är otroligt svårt att hitta något riktigt bra som man inte har redan sett. Senaste månaderna har jag gjort just det, letat efter riktigt bra filmer som handlar om pengar, fastigheter, börs, trading, försäljning och guld. Här är min top 10 listan. OBS: Många av dessa filmer passar inte barn och ungdomar.

Up in the air är en riktigt bra och rolig film. George Clooney (Ryan) och Anna Kendrick (Natalie) är två huvudpersoner som reser tillsammans till olika företag och avskedar folk. Natalie som är nyanställd kom på att man kan avskeda folk online, så slipper man onödiga kostnader för resor men Ryan tycker inte om det. Han älskar att flyga.

The great gatsby är en film om en granne som är otroligt rik. Han (Leonardo DiCaprio) har fester varje helg. Dessa fester är till en tjej som han älskade innan han var skickad till kriget. Han väntar på att hon ska komma, men gör hon det? 

In good company handlar om en medelåldersman som har fått en ny chef som är hälften av hans ålder. Samtidigt sover chefen med hans dotter (Scarlett Johansson). 

Associate handlar om en svart kvinna på Wall Street som ingen tar seriös. Det är ju trots allt mansdominerad värld. För att få det hon vill ha så startar hon (Whoopi Goldberg) ett eget företag och låtsas att det är en man som driver den. När det börjar gå bra så vill alla träffa den hemliga mannen som inte finns. 

Imagine that är en barnfilm med Eddie Murphy som är finansiell rådgivare. Hans dotter lever i sin egen värld med prinsessor som kan ge råd om vad som helst. När han tar reda på det så besöker han hennes värld om och om igen för att göra rätta finansiella beslut. Väldigt roligt och enkel film.

Sisu handlar om en man som hittar guld i lappland och försöker ta den tillbaka till staden. Han har varit i militären tidigare och på vägen tillbaka till staden träffar han tyska soldater som behöver flyttas ur vägen. Mycket blod i filmen.

Fair play är en psykologiskt jobbig film. Den var riktigt bra men i vissa stunder lite jobbig att titta på. Handlar om ett par som jobbar på ett företag som investerar pengar i olika bolag, gör analyser och försöker tjäna så mycket pengar som möjligt. När det dök upp en möjlighet till nästa steg i karriären så fick en av dom chansen. Den andra var glad för dennes skull, men innerst inne blev väldigt arg och avundsjuk. Till slut gick det över gränsen och dom började bråka. 

Infamous handlar om en tjej som ville bli populär på sociala medier. Det blev hon när hon rånade en butik och filmade live hela händelsen. Sedan fortsatte hon.

The company men handlar om tre män som fick sparken och hur det har påverkat deras liv, familjeliv och alla andra i närheten till dom. Rätt bra film, lugn och simpel.

Quicksilver handlar om en trader som har slutat och börjat leverera paket på en cykel istället. När hans kompis behövde lite pengar för att starta eget blev han indragen i trading igen. Dock var det på slutet av filmen. Filmen visar trading i början och slutet, så nästan hela filmen handlar om cyklar istället. Märkligt eller hur? Men den var sevärd och bra film, finns på Youtube.

Två Månadslöner

5 comments:

  1. Tack för tipsen, har bara sett de två första i listan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Då kommer du vara sysselsatt i helgen!

      Delete
  2. Några bra böcker inom området som man bör? Hernhags går fetbort :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Av alla svenska böcker rekommenderar jag endast min bok. Dom 10 st jag läst var sådär. Vill inte läsa fler. På engelska är min favorit Peter Lynch One up on wall street.

      Delete
  3. Investment is one of the best ways to achieve financial freedom. For a beginner there are so many challenges you face. It's hard to know how to get started. Trading on the Cryptocurrency market has really been a life changer for me. I almost gave up on crypto at some point not until saw a recommendation on Elon musk successfully success story and I got a proficient trader/broker Mr Bernie Doran , he gave me all the information required to succeed in trading. I made more profit than I could ever imagine. I'm not here to converse much but to share my testimony; I have made total profit returns of $20,500 from an investment of just $2000 within 1 week. Thanks to Mr Bernie I'm really grateful,I have been able to make a great returns trading with his signals and strategies .I urge anyone interested in INVESTMENT to take bold step in investing in the Cryptocurrency Market, he can also help you recover your lost funds, you can reach him on WhatsApp : +1(424) 285-0682 or his Gmail : BERNIEDORANSIGNALS@GMAIL.COM tell him I referred you














    Fair play är en psykologiskt jobbig film. Den var riktigt bra men i vissa stunder lite jobbig att titta på. Handlar om ett par som jobbar på ett företag som investerar pengar i olika bolag, gör analyser och försöker tjäna så mycket pengar som möjligt. När det dök upp en möjlighet till nästa steg i karriären så fick en av dom chansen. Den andra var glad för dennes skull, men innerst inne blev väldigt arg och avundsjuk. Till slut gick det över gränsen och dom började bråka.Fair play är en psykologiskt jobbig film. Den var riktigt bra men i vissa stunder lite jobbig att titta på. Handlar om ett par som jobbar på ett företag som investerar pengar i olika bolag, gör analyser och försöker tjäna så mycket pengar som möjligt. När det dök upp en möjlighet till nästa steg i karriären så fick en av dom chansen. Den andra var glad för dennes skull, men innerst inne blev väldigt arg och avundsjuk. Till slut gick det över gränsen och dom började bråka.

    ReplyDelete