Friday, July 19, 2019

Volvo Q2 2019


Volvo, min näst största innehav. 

14,5% av portföljvärdet är Volvo, vilket är rätt högt med tanken på att det är cyklisk bolag som kan gå upp eller ner rätt fort i aktiekurs. Jag litar på bolaget helt och hållet att det kommer att gå bra för dem. År 2019 fick vi även en extra bonus utdelning som användes för att köpa ännu fler Volvo aktier. Det roliga är att när Volvo redovisar bättre resultat går kursen ner, för att "marknaden" tror att det kommer bara gå ner nästkommande kvartal. Ingen kan veta när det kommer gå ner och Volvo har hela 2019 fullbokad med produktion och även en bit intill 2020 vilket är riktigt bra. Hög kassaflöde ger utrymme till en till bonus utdelning 2020. Nu tar vi en titt på Q2:

Enda nackdelen var att order tyvärr minskade i vissa regioner, men åt andra hållet ökade i andra.

Nettoomsättning ökade med 16%. 

Det som är mycket positivt är att vinst per aktie som ökade för kvartalet från 4,53 kr till 5,47 kr. Det låter nästan som bonusutdelning nästa år med. 

Förutom det mycket samarbete med Nvidia och självkörande lastbilar. Ellastbilar är i full gång och samarbete har börjat att Samsung ska hjälpa till att skapa bästa elbatterier till Volvo. 

Även VD köpte 10,600 aktier idag.

Mycket positivt och urstarkt rapport som vanligt, men marknader är alltid orolig för framtiden och sänkte ner kursen med 2,5%. Jag köpte en mindre post då jag redan är fullt investerad i Volvo och kommer att fortsätta om priset sjunker någon gång innan nästa rapport. 


Rekommendation: Köp

No comments:

Post a Comment