Tuesday, July 30, 2019

Sammanfattning Q2


Rapport perioden för 2:a kvartal är snart klar och jag är mycket nöjd med leveranser. Axfood, Castellum, Investor, SCA, Skanska, Swedbank och Volvo har ökat sina vinster, vilket leder oftast till kursökning och högre utdelning nästa år. 

Swedbank är speciell då det misstänks för penningtvätt och kursen går ner oavsett om bolaget gör bättre vinster, men det gör inget då jag är långsiktig och det borde alla vara. Bättre lönsamhet varje kvartal visar styrka och även om det kommer böter från myndigheter så kan Swedbank lätt betala det, rätta till eventuella brister och fortsätta att driva lönsamma affärer.

Volvo brukar också gå ner ofta för att det är en cyklisk bolag som är väldigt känslig. Bra information och framtidsutsikter driver upp kurser snabbt och dålig information eller oroligheter på marknaden sänker ner cykliska bolag.

Som jag nämnt några dagar innan så är maten, fastigheter, investmentbolag, skog och byggföretag alltid finnas behov av. Vi äter och bor och kommer alltid att göra det. Investmentbolag investerar i olika företag och deras mål är att tjäna stora pengar, vilket vi är en del av som aktieägare. Skogsmark, pellets, odling, virke, massa för förpackningar m.m. kommer alltid att finnas behov av då vi bor i ett land med mycket skog och många gör inte det. Att bygga nya bostäder, broar, vägar, tunnlar, m.m. kommer alltid att finnas behov av med, då vi använder det dagligen och det behöver underhållas.

Mycket nöjd med min riskspridning och framtidsutsikter. Bolagen levererar bra och med största sannolikhet kommer att göra det lång tid framöver. Vilka bolag har du som favoriter?

Datum för mina kvarvarande bolag att rapportera:

Securitas - 31 Juli

Nibe - 16 Augusti

Fortnox - 22 Augusti

Veteranpoolen - 30 Augusti

Dessa bolag som är kvar är mina mindre innehav för att kursen har gått upp mellan 20% och 100% på kort tid och jag tycker att de är för dyra för att handla mer. När läget ges kommer jag fylla på i dom också. Just nu är jag mer sommaravvaktande och väntar på något nytt ras på börsen, då den kommer ett par gånger om året när allt går ner över 10% vilket ger fina köplägen.

Nästa rapport perioden börjar den 18:e Oktober och först ut med sina rapporter är Volvo, Castellum och Investor som släpper sina rapporter för 3:e kvartal.


No comments:

Post a Comment