Tuesday, February 23, 2021

Avanza Bank in i aktieportföljHar du någonsin haft ett öga på en aktie som bara stiger och undviker att köpa den då den är jättedyr? Väntar du också på en dipp i kursen som aldrig kommer? Ja, det har vi nog alla, även jag. För mig är det Avanza som har stigit 146% senaste året. Jag var tyvärr inte med på den resan...

Bättre sent än aldrig. Jag köpte några aktier förra veckan och tänker att göra det varje månad. Värderingen på aktien är hög och det kan vara en dålig investering på ett eller två års sikt härifrån. Genom att köpa varje månad i ett år eller så kommer jag snitta antingen ner mitt pris eller upp. Hur som helst så över tid blir det en bra affär ändå.

Jag hoppas i alla fall att från dagens nivåer kommer aktiekursen prestera bättre än Swedbank, att bolaget ska växa snabbare och öka sina vinster i snabbare takt än Swedbank. Vad har Swedbank med detta att göra?

Jag minskade mitt innehav i Swedbank lite grann, då jag har köpt på mig lite för många aktier under penningtvätts skandalerna. Jag vill äga bank i portföljen och det ska vara lika mycket som i andra branscher. Frågan är vilken är den andra aktie ska man välja inom bank? Storbank har jag, så det måste bli nischbank, en mindre bank. Avanza skulle passa mycket väl i min portfölj.

Det är redan bestämt att jag ska flytta mitt bolån från Swedbank till Avanza när bindningstiden är över (besparing på 500 kr i månaden) och jag är nöjd kund själv i Avanza med mina aktier och fonder. Avanza tjänar pengar på utlåning av bolån och på sina fonder och aktie courtage.

Tänker inte gå igenom i detalj vad Avanza gör eller vad dom tjänade sista kvartalet, men dom har verkligen levererat. Antalet nya sparare ökar kraftigt och summorna blir bara större. Det verkar gå riktigt bra för Avanza så det är självklart att man vill vara med på resan...

Två Månadslöner

6 comments:

 1. Avanza är verkligen en himmla trevlig bank. De tänker ett steg längre vad som ger mervärde. Lite kul animationer och lätt för nybörjare att hitta rätt. Vilken skillnad mot storbankerna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Verkligen, det blir bara lättare och lättare att navigera :)

   Delete
 2. Äger också ett knippe Avanzaaktier. Tror på bolaget på lång sikt. Stor tillströmning av nya kunder och en stor del av dem kommer att ha kapital där i måånga år.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tror också på det. Runt hörnet kan vara mindre nedgång/sektorrotation vilket gynnar avanza.

   Delete
 3. Spännande! Jag tror också på Avanza och att nya kunder kommer strömma dit. Däremot har jag inte följt aktiekursen. Det kanske jag borde gjort...;)

  Lycka till!

  Mvh Louise

  ReplyDelete