Sunday, February 14, 2021

Paper Bottle Company (Paboco)Äntligen! Coca-Cola inleder provlansering under andra halvåret av sin pappersflaska i Europa! Flaskan har utvecklats av Coca-Colas utvecklingslaboratorium i Bryssel i samarbete med Paboco (Paper Bottle Company) som är innovationsföretag bildat av BillerudKorsnäs och flasktillverkningsspecialisten Alpla.

Flaskan består av pappersskal och inre foder av återvinningsbar plast. Skruvlock tillverkat av 100% återvunnen PET. Målet är såklart att fortsätta och tillverka en flaska som helt kan återvinnas som pappersförpackning.

Förutom Coca-Cola i Europa så finns det fler bolag som är intresserade av pappersflaskor. Vad säger ni som dricker öl, skulle ni köpa en Carlsbergs pappersflaska? Borde inte dom vara billigare då man slipper att betala för panten (allt annat lika)?


Marknaden är enorm och det finns potential att byta i stort sett alla flaskor. Vad tycker ni om Loreal? Handkräm, ansiktskräm, tvål, kanske även schampo i framtiden? Tänker man lite bredare så finns det massor med flaskor överallt, juice, drycker, mjölk, alkohol, alla krämer och tuber, går det bra för flaska kan man tillverka enklare mindre variant till små reseformat och så vidare...


Jag vet exakt inte hur mycket det påverkar vinster för BillerudKorsnäs men jag hoppas att dom passar på och köper/investerar så mycket som möjligt i denna utveckling. En bra ide som ingen annan har lyckats att producera i stor skala. Just nu vad jag vet så är kaffe på snabbmatsrestauranger ändrat från plast mugg till pappersmugg som är från BillerudKorsnäs. Vi får se hur det blir med flaskan framöver. Hoppas ni gillar bilderna lika mycket som jag!


När flaskorna börjar säljes i Sverige tror jag att jag kommer köpa bara dom om priset är rimlig såklart. Mindre plast i naturen, tappar du den på golvet blir det ingen glasbitar, slipper att panta (kanske kommer gå dåligt för pantverksamheten)?. Finns det fler fördelar?

Vad tycker ni, hade ni köpt dessa pappersflaskor? Äger ni BillerudKorsnäs aktier? 

Två Månadslöner

3 comments:

 1. Pappersflaskor är bättre än plast! Men man skall komma ihåg att skogen där pappret kommer ifrån inte heller är oändlig. Bara en tanke!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Med lite googlande hittade jag att det har alltid planterats fler träd än det har avverkats.

   "För varje träd som avverkas i Sverige planteras tre nya. Åtgärderna för åter- och tillväxten gör inte bara att det blir mer skog. Skogen mår också bättre tack vare detta"

   Delete
  2. Det stämmer säkert att det planteras mer träd. Problemet är bara att det planteras monokultur. Tror alltså inte på att skogen ''mår bättre''. Skogsbruket är en global industri där kanske Sverige är ett föredöme.

   Delete