Friday, February 12, 2021

Fractal Gaming Group IPOFractal Gaming Group är verksamma inom premiumsegmentet för PC-spelprodukter. Produkterbjudandet innefattar exempelvis chassin, strömförsörjningsenheter, kylprodukter och fläktar till framförallt speldatorer. Utöver huvudverksamheten erbjuds eftermarknadsservice, support och underhåll. Bolaget har en idag en global närvaro med sin försäljning. Koncernen grundades 2010 och har sitt huvudkontor i Askim.

Här är länken om videon av någon anledning inte funkar. En kille på Youtube har gått igenom bolaget och tog upp allt som är bra och som man ska ha i åtanke innan aktieköp.

Igår var första handelsdagen och aktien steg från 41 kr till 61 kr. Billigt blev dyrt. Många tycker att bolaget är bra och kommer fortsätta leverera fina resultat men jag är lite skeptisk. Det kan visst gå bra under en period men vi vet ju alla att i framtiden kommer det se helt annorlunda ut än det gör idag. Såhär tänker jag:

Google Stadia har skapat spel som fungerar som Netflix filmerna. Du behöver inte ladda ner, du behöver inte uppdatera, inga cd-skivor, inga väntetider. Enda man behöver är en handkontroll eller mus och tangentbord. Man kan spela senaste och mest krävande spel direkt på nätet, mobilen eller surfplattan. Det finns såklart hemsidor och appar som möjliggör detta. Man kan även spela på vanlig dator såklart.


Tanken är bra och med tiden tror jag de kommer att bli bättre och bättre på detta. Just nu behövs det snabb uppkoppling och det kommer nog bli så framöver. Min poäng är att i framtiden kommer mycket att förändras och att kunna spela spel utan en rejäl pc låda kommer många att se fram emot. Det bara tar plats och samlar damm.

Nu är det tyvärr många som har kass uppkoppling, svaga datorer, ungdomar som bygger egna lådor för att spara pengar och liknande. Jag tror aktien är intressant 3-10 år framåt, men längre än så är det svårt att veta på grund av snabbväxande bransch. Ska undersöka lite mer och fundera om det är värt att köpa några aktier.

Just nu känner jag att alla köp kan bli dåliga på kort sikt eftersom börsen har stigit alldeles för mycket på så kort tid. Folk köper allt och mycket, ju mer börsen stiger, desto större krasch blir det. Jag är orolig.

Lite spretiga tankar här på fredagen, men så är det ibland. Hoppas ni får en fin helg och vi hörs snart igen!

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Anonymous12 February

  Entusiaster är beredda att lägga kanske tiotusen på ett grafikkort som är omodernt efter ett år, så marknaden finns just nu för matchande lådor. Hur marknaden är om tio år vet vi inte. Om tio år så kanske intresset inte finns alls för dessa lådor. Kan företaget anpassa sig om försäljningen viker för nuvarande produkter? / Kenneth

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det stämmer, gamers spenderar extremt mycket, en bra datorbygge kostar från 7k uppåt. Att ha en bra låda behövs. Tveksamt att försäljning viker, bolaget är global, så det finns en hel del kunder :)

   Delete