Tuesday, August 2, 2022

Två Månadslöner slog alla rekordTvå Månadslöner slog alla rekord på alla fronter. Antalet läsare ökade till 20 850 st. jämfört med 12 000 som jag brukar ha annars. Pengamässigt har det också gått riktigt bra. Bloggen har skrapat ihop runt 700 kr från google reklam, jag glömde att förra månaden hade jag ett samarbete så kommer få några hundra till på kontot närmaste dagarna. Hemma har vi rensat flera gånger om och sålde massa saker vi inte använder längre. Min fru har jobbat lite mer på sina extra inkomster och totalt när jag lägger ihop allt så får jag en summa på... drum roll please... du du du dum! Hela 3 400 kronor!

Jag är mer än glad, får jag in i snitt 2 000 kr i extra inkomster utöver lön varje månad så är det hela 24 000 kr på ett år. Det är som en bra månadslön extra varje år! Helt sjukt och man behöver inte jobba mycket heller. När jag började med extra inkomster för ett par år sedan så var det noll. Zero. Nada. Null. Nu sitter jag och samlar ihop pengarna från alla håll och kanter, lite från fiskar, lite från blogg, lite från försäljningar från förrådet och lite från örhängen och hundklippning. Försöker att komma på nya sätt att tjäna lite pengar på, har ni några idéer? Vi kanske borde bli bättre på det vi redan gör?

Eftersom jag är nyfiken på vem som läser min blogg får ni gärna skriva en kommentar nedan (speciellt ni som aldrig har gjort det). Vem är ni? Var bor ni? Hur går det för er med era sparmål? Min statistik visar att dom flesta läsare är från Sverige 15 400, följt av Danmark 2 100, US 600 och övriga från Finland, Tyskland, Indien var nytt för mig, aldrig sett det innan och Norge, Frankrike och UK. Min lilla blogg från småland har nått så långt, helt sjukt! Jag ska se till att fira det ordentligt tillsammans med er.

Senaste veckorna har jag märkt att kvalitét på bloggen har blivit bättre, inläggen är mer intressanta, antal kommentarer ökade, jag skriver inte om samma saker som det står på nyheter, andra bloggar eller i kvartalsrapporter från bolagen, jag försöker att vinkla till min syn på utvecklingen och mina tankar kring saker och ting. Jag har inte 100% koll på allt, långt ifrån, ibland kanske jag skriver något misstag eller stavfel, det har hänt att jag även skrivit felaktig information, men fick rätta till det efteråt. Jag gör mitt bästa helt enkelt. Jag vill att ni ska tjäna pengar lika lätt som jag gör. 

Har ni förslag till mig på vad jag hade kunnat göra bättre är det bara att höra av sig. Ni har kommentarsfältet nedan och mitt mail tvamanadsloner@gmail.com. Jag är med på Twitter också. Ni kanske har roliga historier om privatekonomi? Dela gärna med er, skicka ett mail så kan jag publicera det på bloggen till alla andra. Ibland händer det konstiga och roliga saker när man pratar med telefonförsäljare eller är ute på stan. Ha det gott så länge!

Två Månadslöner

16 comments:

 1. Men så trevligt! Stort grattis! Jamen visst undrar man så vem alla läsare är. Ha det gott och fortsätt blogga!
  Anneli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Visst gör man det? Synd att statistik visar så lite, man kanske borde köpa en hemsida istället?

   Delete
 2. sid_stocks02 August

  Kul att se vad det verkligen kan ge att blogga mm! Har inga sidoinkomster men har ett par projekt som förhoppningsvis kommer ge i framtiden!
  Jag sparar / investerar för att bli fri. Mål ca 6M. Halvvägs nu men tjänar bra på jobbet i Kina så det ökar fort (fastän börsen försöker jobba emot iår.. ).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Härligt! Har också ett mål att bli fri, vi är två i familjen så vi behöver lite mer, kanske 10 mkr? Beror också på vilket liv man vill ha efteråt också och vilket land man vill bo i. Jag tänker att man kan sälja hus, bil och allt man äger så får man fler mkr på kontot. Man kan ju också jobba deltid utomlands kanske? Vem vet, hur som helst blir det bra ändå.

   Delete
  2. Anonymous03 August

   Jag har fru men vi planerar att bo i Thailand i eget ägt boende, vi räknar också med att dra in en del på egna projekt etc. 20k/mån räcker långt i Thailand. Jag har en hobby som jag sakta börjat att starta en business inom. Hoppas den kan ta mig runt världen för att utöva min hobby i framtiden. Min fru drar redan in 5-10 per månad genom att sälja en del svenska produkter i Kina.

   Delete
  3. Helt underbart låter det som! Bara för att man går i FIRE betyder inte att man är arbetslös, man sysslar med det man gillar och får lite extra inkomster därifrån. Lycka till önskar jag er och hoppas att det blir bättre än ni tänkt er! ❤

   Delete
 3. Grymt jobbat! Keep up the good work :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack DS, kommer ta 50 år tills jag är där du är :)

   Delete
 4. Anonymous02 August

  Bor i Karlstad.
  Medelålders man.
  Sparmål; 1 milljon ..klart ..satsar på ..1,5.
  Avanza kör jag.
  US aktier senaste året.
  Kom över en guldgruva för 1 år sen
  Devon Energy.
  Holmen, Swedish Match i många år.
  Nu Securitas för SM pengarna.

  Går på egna idéer följer ingen expert.


  Tack för en bra blogg.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Karlstad är fint, finns ingen bättre stad i värmland. Härligt att miljonen är nådd, visst är det lättare med nr2? Många verkar ha satsat på Securitas, hoppas det blir nåt framöver. Siffrorna är fina och värderingen också. Fortsätt det du gör, det verkar funka! Tack själv!

   Delete
 5. Anonymous02 August


  Jag är 61 år och planerar för pension om ett år. För tre år sedan bestämde jag mig för att satsa rejält på sparande inför pensionen. Sparkvoten har legat på 60-70% och första miljonen nåddes efter två år och fyra månader. Jag har bytt strategi några gånger men har nu fastnat för utdelningsaktier, med målet 6 000 kr/mån i utdelning som förstärkning av pensionen. Antagligen höjer jag målet framöver... :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Utdelningsaktier är väldigt bra val, många fastnar där och det är så himla kul att få massa pengar hela tiden. Castellum är ett måste där, men även Cibus, SBB, högutdelande banker och telekom är också intressanta. Securitas borde vara en bra val med denna värdering. Volvo har stark kassa och det finns säkert massa andra aktier, jag har inte koll på alla :) Lycka till, det kommer gå kanon för dig!

   Delete
 6. Bor i södra halvan av Sverige och hade först som sparmål att förstärka kommande pension. Sparandet flyter på och det kan istället bli möjligt att rent av gå i pension tidigare! Har som mål 6 milj. Är knappt halvvägs dit. Framförallt indexfonder på Avanza och Lysa. Sneglar även på utdelningsaktier men än så länge ligger det enbart mindre poster i enskilda bolag. Grattis till bra drag med blogg och fina extrainkomster!
  /Viggo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vänjer man sig nånsin med svängningarna i portföljen? Eller är det alltid lika jobbigt? :) Bra jobbat Viggo!

   Delete
 7. Småländskan06 August

  Bor i Småland. 28 år. Nådde miljonen förra året och har siktet inställt på en och en halv miljon nu. Målet är en ordentlig pengamaskin. Kör på stora "stabila" aktier såsom Volvo, Microsoft, Nibe, Latour och Holmen. Sparar minst halva lönen varje månad. Tack för en trevlig blogg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack själv! Vad roligt att det finns fler från småland, vi borde ha ett möte någon gång i Växjö till exempel :)

   Delete