Wednesday, August 31, 2022

Antal besökare, stabila bolag och intäkterAugusti har varit en bra bloggmånad, bättre än snittmånad i alla fall. Antalet läsare har ökat från det vanliga 12 000 besök per månad till 18 000 besök. Mest lästa inlägget under månaden var Aktieportfölj som slår börsen. Hela 1 170 klick blev det på inlägget den dagen. Det är nog personlig rekord på ett enda inlägg. Jag minns att jag hade några liknande inlägg med många besök, hur som helst är det kul att ni uppskattar inläggen och hittar värde i dom. Jag gör mitt bästa!

Månaden har varit tuff för oss investerare, börsen ligger fortfarande på tvåsiffrig minus, vissa aktier föll kraftigt och vissa nära sina all time high som Axfood till exempel. Inte konstigt när matpriserna på Willys och andra butiker är högsta någonsin. En gurka på 25 kr styck, vart har ni sett det innan? Mitt i sommar när det ska vara billigt. 

Elpriserna ska jag inte ens gå in på, sjukaste och dyraste någonsin här i SE4. Stockholm har också fått känna på dessa priserna inte så länge sedan och dom är i den billigare elområde SE3. Bolagen får höja priserna för att kompensera utgifterna men det drabbar oss som konsumenter. Vi kommer definitivt köpa mindre saker nu under hösten och vintern. Vi kommer nog välja billigare alternativ med. Det kommer drabba alla bolag som säljer saker som inte är nödvändiga. 

Bolag som säljer mobilabonnemang, medicin, mat, toalettpapper, tillverkar förpackningar för dessa, elektronik som mobiltelefoner, datorer och tillbehör kommer också gå bra eftersom fler och fler jobbar hemifrån och via dator. Fastighetsbolag har fallit en del på grund av ständigt ökande räntor men dessa är faktiskt ganska trygga investeringar, dom har trygga hyresgäster som kan betala högre hyror och som i mitt fall Castellum, dom har många statliga hyresgäster med långa kontrakt och möjlighet att höja hyran utan godkännande av hyresgäst.

Intäkterna för bloggen har landat på nära 480 kr för månaden vilket är helt okej, på ett år är det över 5 000 kr! Med några samarbeten och extra inkomster som vi har hemma når vi säkert en vanlig månadslön i extra inkomst i år. Som tack för att ni läser bloggen kommer jag göra en giveaway på bloggen i början på september. Stay tuned! Denna månaden har jag inte köpt så många aktier, jag sparar lite extra till extra amorteringen istället som jag tänkte att göra när bindningstiden går ut på mitt bolån. 

Två Månadslöner

6 comments:

 1. Kul att det går så bra för bloggen.Jag kan tänka mig att det är tufft läge just nu med tanke på oroligheterna i världen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej! Det finns alltid något att oroa sig för, det bästa är att strunta i det och fokusera istället på det man kan faktiskt förändra.

   Delete
 2. Köper du inte mer Nordic Paper nu i dippen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag är väldigt sugen på det, det är jag. Sanningen är att jag har redan investerat hela årets budget som är tänkt för aktier. Jag försöker att köpa så lite jag bara kan resten av året. Bloggintäkter använder jag för att köpa aktier, sen sidoinkomster och utdelningar. Just nu behöver jag pengarna mer åt extra amortering och bil underhåll, har nyligen bytt bromsskivor och service väntar. Har även satt undan lite pengar för en ny sidoinkomst som kommer kräva runt 10 000 i insats. Men så fort jag får in lite pengar på avanza så blir det nog mer köp i Nordic Paper eller Embracer eller Securitas. Tycker dom är väldigt billiga nu alla 3.

   Delete
 3. Anonymous01 September

  Nordic Paper har stängt ned sin fabrik i Norge på grund av hög elpriser.
  1 vecka Stop I Säffle fabrik denna vecka.
  Får se om elpriser kommer att påverka denna.
  Med osäker regeringen underlag .
  Hur högt kan US dollar gå ..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner01 September

   Det är verkligen dåliga nyheter, fler kommer göra liknande, dom är inte ens i SE4. Tänk hur illa det blir här i Skåne? Fortsättning av börsnedgång kommer ske tyvärr.

   Delete