Friday, August 19, 2022

Embracer - Köper Lord of the rings, The Hobbit och Chivalry 2Idag kommer jag gå igenom konferenscall (som varade nästan 3 timmar!) och skriva en sammanfattning av det. Stabil och lugn kvartal presenterades och bolaget slog flera rekord. Inte många nya spelsläpp under kvartalet, enda viktiga var Evil Dead - The Game. VD Lars har sagt att sista kvartalet kommer vara starkast av alla, det beror på både säsongsvariationer och en ny titel som snart kommer utannonseras (jag tror det är Metro Multiplayer eller kanske en ny Tomb Raider? Eh, vem, vet nuförtiden). Eftersom bolaget har annan räkenskapsår betyder det januari - mars 2023. Som jag uppfattade det så har Embracer världens största pipeline (med andra ord pågående spelprojekt). 

1,1 miljarder är investerade i nya spelprojekt vilket kommer skapa fina kassaflöden och vinster många år framöver. Embracer meddelade att bolaget köpt upp Lord of the rings och The Hobbit rättigheter som innehåller filmer, brädspel, merchandise och nöjesparker. Dessa två titlar är kända världen över. Embracer har även skapat en ny ben i koncernen som heter Embracer Freemode. Det har VD sagt för ett år sedan, att bolaget kommer skapa fler ben och nu är den ben nummer 11. Jag tror, att det kommer fler framöver.

Freemode benet nu innehåller 12 bolag i 6 olika länder med över 500 anställda. Freemode kommer fokusera på Retro, Spelutveckling och Produktion, Samlarprylar, E-commerce samt Produktionsservice. Minns ni när jag sa att Embracer liknar investmentbolag? Blir det verklighet i framtiden så kommer aktiekursen mångdubblas bara för det. Freemode kommer ta upp gamla retro spel och göra om dom så att det funkar med moderna plattformar. Där finns det hundratals spel som är bortglömda!

Nästa vecka (på tisdag) kommer ett stort AAA spel att släppas - Saints Row. Spelet liknar GTA med möjligheter att göra andra saker också. Under hösten släpps Goat Simulator 3 som tog nästan 10 år sedan första släppet. Goat Simulator 3 blir online multiplayer med öppen värld upp till 4 spelare online eller delad skärm. En massa nya saker presenterades om spelet som jag ska hoppa över, finns det intresse är det bara att kolla på Youtube. 


Om jag minns rätt så hade Embracer runt 114 000 ägare på Avanza som mest som minskade senaste månaderna till 109 000 ägare. Vid öppning på börsen så föll kursen med några procent. Försäljningen i Embracer mer än dubblades, vinsten per aktie var knappt under noll, men borträknad från investeringar visar siffrorna 0,96 kr per aktie. Betyder det då att P/E för i år är runt 20? 4 kr i vinst i år som kraftigt stiger? Vi får se helt enkelt, men jag tror att aktiekursen kommer dubblas inom 1 år.

VD Lars har sagt att bolaget expanderar morgondagensspel och underhållningsupplevelser. För mig betyder det att ett nytt ben kommer skapas i framtiden som innehåller något i stil med AI, VR eller liknande. Mer robotisering helt enkelt. Jag är som vanligt mer än nöjd med rapporten och mer än nöjd att aktiekursen ligger lågt värderad (enligt mina uträkningar). Jag kommer troligtvis köpa fler aktier framöver. Jag ser det Lars ser, fina kassaflöden och fina titlar framöver. Jag ser även Embracer som kommande investmentbolag. Blir det inte det så är det ändå bra, väldiversifierad portfölj kommer trygga verksamheten och en nedgång i en nisch kommer inte påverka koncernen alls.

Saber Interactive köpte två bolag. Den ena förvärvet är Tuxedo Labs, som är mest kända för spelet Teardown. Jag såg en video på Youtube om den och den ser riktigt bra ut. För er som inte orkar titta, så kan man förstöra typ hela spelet i spelet. Byggnader, träd, mark och annat kan exploderas och förstöras på olika sätt. Nästa bolaget är Tripwire Interactive som har skapat bästa medieval spelet någonsin som heter Chivalry 2. Den har jag spelat och tyckt väldigt mycket om den, en blodbad helt enkelt med svärdar och hästar. Bolaget är kända för Killing Floor och Rising Storm också. Tripwire jobbar med VR tittlar med vilket är riktigt bra förvärv tycker jag.

Två Månadslöner

7 comments:

 1. Anonymous20 August

  Jag har funderat lite på nedgången i år och detta bör sätta sig i köpkraften hos spararna.
  Ofta har dessa belånat både boende och aktier.

  Ser på sosiala medier att de försätter att pumpa årets förlorare.
  Sinch - 88 % SBB -64 % Kinnevik - 52 % Boozt - 58 %
  Bico -92 % SAS -66 % Millcom - 49 % EQT - 42 % Storskogen -79 %.

  I många av dessa bolag har insider solgt ut och skrattat hela vägen till banken.
  Kvar på perrongen står småspararna och hoppas..

  Jag har varit i denna sits för 8 - 10 år sen
  Ägde Medivir och ShaMaran P aldeles för länge var flera år i mörker.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, men det är inte bara småsparare som köper. Stora fonder finns också med samt utländska investerare. Som helhet har det blivit fler säljare än köpare.

   Jupp, så brukar det vara. Har kursen stigit till extrema så kan man förvänta sig kraftiga fall. Ingen bolag växer spikrakt upp. Kurserna kommer återhämta sig i alla bolag som du nämnt tror jag, men jag tror inte på nya all time high. Det kan ta 5-20 år för att nå ditt igen.

   Inga bolag jag känner igen. Hade du gått runt och frågat folk vad Sinch är hade inget svarat dig rätt. Fråga vad HM är eller Securitas, så svarar dom flesta rätt. Viken tror du finns kvar om 50 år? Securitas eller Sinch? :)

   Delete
  2. Anonymous21 August

   Ojoj Sinch 10 miljarder i netto skuld.
   78 000 ägare på Avanza.
   Blir det den första stora konkursen i vinter..

   Delete
 2. Anonymous20 August

  Många startupps har använt börsen som sedelpress och ägarna har kashat in.

  Känns som Stockholm kan bli hårt drabbat i vinter med börsen ned - 22 % och boende ned på samma rutt.
  Räntan och elpriser har ännu ej börjat att bita.
  Ska bli intressant.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det blir nog ganska dåliga tider framöver, men bara ett par år och sedan vänjer vi oss med det mesta. Man kan vänja sig med krig också, finns många som fortsatt bor i Ukraina. Att ha lite extra kostnader på allt klarar dom flesta i Sverige. Dom som är fattiga eller blir fattiga efter vintern kommer få stöd från staten.

   Delete
 3. Anonymous20 August

  Spelet som de hintade om i Q4 är det som flyttat mellan olika studios pga kvalitetsproblem. Det är Star wars.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aha, det är det nog! tack för infon!

   Delete