Wednesday, August 10, 2022

Undvik Stockholms elbolagDetta är inte annons, så ni vet det. Tvärtom. Jag vill bara sprida information om hur det var för mig och många andra. Gör inte misstaget jag gjort. För det första så vill jag säga att Stockholms elbolag är som alla andra. Man kan hitta ett bra elpris här. Det har jag haft i ett år. Det som hände efteråt är att jag inte fick någon mail eller sms eller brev om att bindningstiden håller på att löpa ut. Enligt lag måste dom meddela sina kunder innan det löper ut. Jag missade när det var dags att byta.

Anledning varför jag missade är många. Jag glömde, jag hade mycket jobb på jobbet, jag såg hela internet och Twitter full med extrema elpriser och trodde att det var normalt att ha hög elpris och så vidare. Tydligen fick jag extra saftig höjning under ett par månader. Istället för 150 öre per kWh fick jag betala 350 öre. Eftersom jag förbrukar runt 1 000 kWh per månad så överbetalade jag 2 000 kr per månad. Trist.

Kolla igenom era egna bindningstider, kolla igenom era föräldrars elavtal, det finns säkert massor med folk som har extra höga priser. Hjälp varandra. Dessa blodiglar kommer aldrig meddela er när avtalet löper ut. När jag googlade Stockholmselbolag så är dom tydligen svartlistade på elmarknaden. Inte konstigt. Vanliga misstag dom blivit anmälda av konsumenter är just avsaknad av information när avtalet löper ut. Det finns mer! Folk känner sig lurade, det går inte ångra elavtal, Stockholms elbolag inte kan visa att det finns giltig elavtal, folk är arga för brytavgifter och bristfällig kundservice. 

Förutom Stockholmselbolag så finns det fler som är svartlistade som jag skulle rekommendera att undvika. Dom är Nordic Green Energy, Svealands Elbolag, Telinet Energi, Förvaltningsel, Elia och Axilia. Enligt konsumenternas energimarknadbyrån har dessa bolag många klagomål under lång tid. Minst 40 klagomål senaste året. Det är många det. 

Om ditt elbolag är svartlistad, spring för livet, nej jag skojar, byt när avtalet löper ut eller direkt om du har rörligt med 1 månads uppsägningstid. Det kommer spara dig massa pengar. För att sammanfatta så har jag haft billig el i 1 år och sedan blev det jättedyr i några månader. Nu har jag valt Vattenfall istället, så får vi se hur dom lyckas med priserna. VD får ju i alla fall över 1 miljon i lön varje månad. Kul för dig VD. Jag tjänar inte ens det på ett år. 

Två Månadslöner

3 comments:

 1. Anonymous10 August

  Hej! Vad menar du med att du betalade för mycket?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner10 August

   Hej! Om jag hade haft rörlig avtal som är bundet i ett år hade jag fått betala bara 150 öre per kWh. Elbolaget höjde priset när bindningstiden gick ut till 350 öre istället för 150 som alla andra har.

   Delete
 2. Trist att du inte fick information om att avtalet gick ut. De tar väl alla chanser att tjäna extra.

  ReplyDelete