Friday, August 26, 2022

Tesla aktiesplit 1:3Tesla genomförde en split idag 1:3 vilket betyder att 1 aktie blev 3 aktier och inköpspriset justerades från ungefär 900 dollar till 300 dollar. Detta påverkar inte oss som ägare på något sätt. Det gör dock enklare för nya sparare att köpa in sig i bolaget. Istället för att betala nästan 10 000 kronor blir det runt 3 000 kr för en aktie. 

fort aktiekursen är jättehög, som Investor på 600 eller andra aktier med höga aktiepris per styck så brukar bolagen göra en aktiesplit för att göra det lite billigare att köpa in sig. Lägre aktiekurs gör det inte till fyndköp, det blir fortfarande samma pris eftersom om du köper en tårta för 100 kr eller samma tårta uppdelad i 8 bitar och betalar 12,5 per bit så är det samma sak.  

Amazon, shopify, google, investor, fortnox och många andra har också gjort aktiesplittar senaste tiden. Jag tycker det är helt rätt väg att gå, aktier ska nå alla oavsett hur mycket pengar man har. Det ska vara enkelt att köpa aktier och dom ska vara billiga. Jag äger aktier i bolaget och ser detta som positivt för oss aktieägare.

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Åh, intressant! Fortfarande blir det rätt kostsamt att köpa in sig, men helt klart mindre kostsamt :-). Vi har ju skaffat Tesla nu, och jag måste säga att jag är GRYMT imponerad! Jag som dessutom jobbar i bilbranschen kan ju inte låta bli att undra över vad andra bilmärken sysslar med? Tesla är ju överlägsen i utseende, användarvänlighet och typ...allt!

  Trevlig helg!
  Kram Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är lite därför vi har köpt aktier, sen kan man lägga till massa annat som AI, självkörande bilar, utveckling, batteriförbättring, suvar och lastbilar m.m. Ett bra bolag helt enkelt som borde vara Nr.1 i världen framöver.

   Delete