Tuesday, February 20, 2024

Take Two - 3 Förvärv senaste åretTake Two är spelutvecklare av kända titlar som bl.a. GTA, Mafia, Borderlands och Xcom. Tillsammans med Embracer har dessa två bolag hundratals olika titlar inom pc, konsol och mobilspel. Lägg även på Embracers brädspel som är världens ledande så har jag nu enormt stor portfölj inom spel. Det är enorma mängder bra spel.

We have significantly expandedour development staff headcount to support our pipeline, which is the strongest and most diverse in our company’s history. 
- Take Two

Spelmarknaden förväntas växa varje år och det är därför jag investerade i dessa två bolag. Även om ett spel är "gammal" så kan den fortsätta leverera starka resultat. GTA 5 t.ex. sålde 195 miljoner ex. sedan start. GTA6 släppte en trailer som fick rekord visningar under 24 timmar på Youtube. Över 93 miljoner tittade på trailern. Jag tror att GTA6 kommer slå alla rekord på spelmarknaden. 

Under 2023 förvärvade Take Two bolaget Storemaven som specialiserar sig på att testa och optimera mobilapp-butikers konverteringsfrekvenser. Med hjälp av avancerade analysverktyg och A/B-testningstekniker kan Storemaven hjälpa apputvecklare och marknadsförare att förbättra användarupplevelsen i app-butiker och öka antalet nedladdningar och konverteringar. Ett annat förvärv var Popcore som tillverkar roliga gratis mobilspel. 

Under 2024 förvärvade Take Two fiveM som är en modifieringsramverk eller en multiplayer-mod för Grand Theft Auto V (GTA V). Den gör det möjligt för spelare att skapa sina egna anpassade multiplayer-servers och lägga till olika modifikationer och funktioner i spelet. 

Enligt VD så har trailer för GTA 6 gjort att bolaget sålde otroligt många GTA 5 under året. Över förväntan till och med. Folk kanske vill spela igenom hela story i GTA 5 och se om det hänger ihop med GTA 6? Hur som helst är jag nöjd med rapporten och aktien föll med nära -9% efter att ha släppt sin delårsrapport. Siffrorna var ungefär i linje med väntat men prognosen för kommande kvartal och en sänkt helårsprognos sänkte aktien. Den justerade vinsten kom in på 0,71 dollar per aktie, väntat 0,72 dollar. 

"Vi arbetar för närvarande med ett betydande kostnadsminskningsprogram i hela vår verksamhet för att maximera våra marginaler, samtidigt som vi investerar för tillväxt". - Take Two

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Anonymous20 February

  Synpunkter på om embracer nu efter rapport? Har du köpt mer på denna nivå eller ligger du bara kvar?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner21 February

   Hej, ja du, det är hemskt vad kursen går dåligt. Trodde aldrig att det skulle falla så mycket som den gjort. Jag ligger kvar med min investering, men köper inte mer. Det finns risk att aktien aldrig återhämtar sig igen. Skulle gissa att kursen kommer ligga på 10-25 kr kommande 2-4 åren för att sedan antingen falla ännu mer om dom misslyckas med information eller gör utspädning m.m. Det finns också potential att aktien kommer upp igen, kanske till 35-50 kr. Då måste dom fixa sin skuld, lyckas släppa några bra spel som Tomb Raider, Metro Multiplayer och liknande. Dom har bra kassaflöde och försäljningen är också stabil på en hög nivå. Tror dom behöver bevisa att dom kan göra vinst år efter år oavsett hur hög eller låg den är, vinst är vinst. Jag tror ganska lite på spel just nu, men tror mycket på brädspel, den biten kommer nog rädda hela deras verksamhet. Växer på bra där.

   Delete
 2. Hej Två Månadslöner,
  Jag blir ngt konfundersam, då du skriver/säger emo dig själv; "Spelmarknaden förväntas växa varje år och det är därför jag investerade i dessa två bolag" samt det svar du ger till ovan kommentator; "Jag tror ganska lite på spel just nu...".

  Vad är det jag inte förstår?

  Allt gott,
  Cristofer

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, all data på alla hemsidor, google och oberoende forskning visar att spelmarknaden kommer växa kommande åren med några % varje år. Det är inte jag som tror det. Det är fakta, det växer och kommer växa.

   Just idag tror jag personligen lite på spel, det är tufft där ute just nu. Man behöver leverera urstarka titlar med bra kvalite. Det är få som lyckas och det är dom som lyckas som växer. Embracer har misslyckats med några spel i mina ögon och jag tror inte så mycket på Embracer idag som jag gjorde för 3 år sedan.

   Delete