Saturday, February 24, 2024

Visma fortsätter förvärvaEn aktie jag längtar att köpa när den börsintroduceras på Oslo börsen är Visma. Bolaget planerade att göra en IPO (initial public offering) år 2023 om marknadsförutsättningarna var gynnsamma. Tydligen var det inte det och 2024 ser inte ut som att bli mycket bättre.

Som lönekonsult känner jag till branschen ganska väl och Visma är ett bolag som sticker ut i mängden. Verksamma inte bara i Sverige men i Norden och Europa. Bolaget bevakar många fristående mindre bolag och följer deras utveckling. När bolagen presterar väl, då köper Visma upp bolaget och lägger till i familjen.

Visma-gruppen består av över 200 bolag i 20 länder. Unika struktur gör det möjligt att samtidigt vara nära den lokala marknaden samtidigt som dom delar världsledande kompetens över länder, marknader och bolagsgränser. I Sverige består Visma av många bolag och levererar bland annat programvara, företagsrabatter, inkassotjänster, lönetjänster, inköpslösningar och IT-relaterad utvecklings- och konsultverksamhet.

Visma aktien hade passat perfekt i min portfölj. Har följt bolaget i några år nu men än så länge, inte ett ord om börsnotering. Försäljningen steg 17% under kvartalet, EBITDA 24% och antalet nya kunder ökade med 16% till 1,7 miljoner. Blev 7 nya förvärv under perioden bland annat Ducky och Silverfin.

I expect us to grow considerably through acquisitions also in 2024
- VD Merete Hverven

Visma rapport för 2023 hittar du här. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment