Monday, September 30, 2024

Äntligen miljonär! Från 0 till 1 000 000!



Trodde att det skulle ske i december 2024 men det blev i september 2024. Bloggen Två Månadslöner har fått över en miljon sidvisningar! En miljon! Det är sjukt många visningar på bloggen under dessa år! Jag började blogga år 2019 i juli så det är endast 5 år! Det är värt att fira! Och det gjorde jag i Tyskland! Bodde i en slott och hade bästa middag med bästa sällskapet. Min fru.

Den absolut mest lästa inlägget blev om min bil som gick sönder. Inlägget fick över 7 000 läsare på ett par dagar! Många tittade även in i min portfölj som fick över 32 000 besökare genom åren. Den är uppdaterad och ni kan se alla mina innehav. Det mesta är ungefär samma som det var år 2018. Väldigt lite förändringar. Varför ändra en fungerande strategi som ger 13% per år?

Enligt statistiken så är det fler och fler som hittar till bloggen och är nu närmare 1 000 läsare per dag! Fantastiskt! Bloggen rullar på som den ska och jag har inga större förhoppningar om framtiden, jag är nöjd som det är. Man behöver inte alltid satsa på att maximera allt. Är nöjd med hur det ser ut. 

Bland mina första inlägg var att man ska spara, investera och amortera. Jag visste att låga räntor på 1,5% kommer ändras om några år till 3-4% och det blev det. Inte ens riksbanken själv visste det. Det är sunt förnuft. Hade vi haft 8% räntor idag hade jag sagt att om några år sjunker dom. Samma gäller även idag, man ska spara, investera och amortera. Alltid alla tre.

Blev 3 500 kommentarer genom åren, lite spam, några mina egna men ändå imponerande siffra att ni vill kommentera och diskutera olika saker med mig. Alla åsikter är välkomna. Ibland skriver jag fel, ni rättar mig och vi fortsätter därifrån. Ingen är felfri. 

Bloggreklam, samarbeten, affiliatelänkar och så vidare har tillsammans genererat närmare 30 000 kr genom åren, med avdragen 30% skatt är summan såklart lägre. Men ändå, en extra lön för något man tycker om att göra.

Det har hänt massor både hemma, i mitt liv, på jobbet, på börsen, i världen och faktum är att allt förändras hela tiden. Ingenting står stilla och allt ändras hela tiden. Jag har lärt mig oerhört mycket och fortsätter gärna dela med mig via mina inlägg framöver. Tack till dig som läser.

Två Månadslöner

6 comments:

  1. Mikael Aslan30 September

    Tack själv för att du bloggar.

    ReplyDelete
  2. Anonymous30 September

    Grymt! Jag blev miljonär förra året, men tog ut pengar och amorterade bort mitt bolån på lägenheten då räntan skulle gå från 1,2% till närmare 4%. Cirka 300 papp. Så har börjat sätta in igen. Når miljonen nästa vinter igen om vi inte får en rejäl sättning. MVH David

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej David! Bra jobbat! Det är totala tillgångar som räknas, inte vad man har i sitt sparande. Du är miljonär och ska vara stolt över det! Det är bloggen som nådde en miljon visningar. Jag själv nådde 1 miljon i tillgångar redan vid 29 år. Nu satsar jag på 10 miljoner innan jag fyller 50, men det är många år kvar.

      Delete
    2. Anonymous30 September

      Ah du räknar så. Ja ska man räkna totala tillgångar så är man fortfarande miljonär. 10 millar är mycket pengar. Är det målet för FIRE? Jag kommer klara mig på 3,5 miljon för en bekväm FIRE. Avanzamiljonär igen nästa år! MVH David

      Delete
    3. Vi är 2 så vi behöver mer 😅

      Delete