Sunday, October 31, 2021

Förlora aldrig pengar på börsenFörvänta er inte nu inlägg varje dag på bloggen, det blev bara så sista dagarna att jag skrev nästan varje dag och det är på grund av alla rapporter som har ramlat in under veckan. Nu är det lite lugnare och bara några rapporter kvar som kommer om ett par veckor. Att skriva inlägg dagligen är verkligen inte lätt och jag blir imponerad av andra som gör det. Jag lägger ut något intressant varannan dag som vanligt.

Oktober har varit en bra börsmånad för min portfölj med en uppgång på 5,62%. Hela året har egentligen varit väldigt bra, portföljen gick upp varje månad från januari till augusti och föll några procent i september. Sista två månader borde vara positiva eftersom historisk har det oftast varit så. I år har portföljen gått upp 19,8% vilket är lite lägre än hela börsen men jag tycker det är ändå riktigt bra.

Under månaden köpte jag lite Investor på grund av 15-17% rabatt vilket är rimligt pris. Skanska köpte jag också för en liten peng för att innehavet i portföljen är ganska liten jämfört med andra innehav. Sist har jag köpt mycket Axfood (Äger Willys, Hemköp m.fl.) för knappt över 200 kr, tycker att det är lite för låg pris för ett sådant stabilt och bra bolag. 

Det är bara två månader kvar till 2022 och även om det känns som kort tid, så kan mycket hända på börsen. Jag minns när vi hade Trump och hans Twitter konto. Han skrev något om tullar precis innan Jul och börsen föll som ett sten. Det räcker med några dagar så kan årets uppgång vara utraderad. Biden är mycket tystare verkar det som vilket är bra för börsen.

Hur portföljen ser ut kan ni se genom att klicka på länken här. Där står det alla aktier jag äger, inköpspris, utveckling och hur fördelningen ser ut. Min portfölj innehåller många stora bolag och några mindre som jag tror kan växa snabbare än marknaden. Totalt borde det gå bättre för min portfölj än hela Svenska Index med alla bolag inräknat. Senaste 4 åren har min portfölj presterat bättre med 20% än index för alla Svenska aktier.

Man behöver inte hitta aktieraketer varje gång, det räcker med att undvika dåliga bolag. Portföljen lyser blått och alla 14 aktier jag äger ligger på plus. "Alla gör dåliga affärer ibland" säger vissa. Nej, jag har inte gjort någon dålig affär än. Sunt förnuft och långsiktighet är det som skapar pengar. Det finns säkert många fler än jag som inte har förlorat pengar. Eller?

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Anonymous31 October

  Det är lätt att vara kaxig i en Bullmarket! Får se om du kan tjäna pengar även i en Bearmarket?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Covid klarade jag utan problem, som mest -34%. Varför skulle det vara annorlunda omed bearmarket? Det tar bara längre tid att återhämta sig

   Delete
 2. Inlägget andas ungdomlig naivitet eller historielöshet eller begränsad kunskap. Vilket av dem är det?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bra fråga, tyvärr ingen av ovanstående. Alla aktier som finns i min portfölj har funnits på börsen i 15-35 år och alla visar positiv avkastning sedan start. Dom har överlevt alla börskrascher och kursen har alltid återhämtat sig. Även senaste covid är återhämtad. Det finns väldigt låg risk i portföljen.

   Bara Embracer som är ny som bara varit på börsen i 5 år.

   Delete