Friday, May 27, 2022

Nästa steg för bloggenSenaste månaderna har bloggen slutat växa. Det är samma antal som besöker Två Månadslöner varje månad och ungefär samma antal per dag. Det är runt 400 besök per dag, beroende på inlägget, vissa är mer populära än andra och det är runt 12 000 besök per månad. Den siffran vill jag öka lite.

Nu är det bestämt att jag ska prova något helt annat. Jag har funderat på det länge och har även haft funderingar sedan start. Det är att skriva bloggen på engelska. Sverige är ett litet land jämfört med världen och jag ska inte säga permanent, men jag ska göra ett försök i alla fall under en månad eller två för att se om det blir en skillnad. Så från och med månadsskiftet ungefär ska jag skriva på engelska. 

Det kommer såklart leda till att jag kommer förlora några läsare som inte förstår engelska, samtidigt kommer jag få minst 2x läsare varje månad. Det borde leda till ökade bloggintäkter, fler samarbeten, lite annan typ av inlägg och förhoppningsvis nya bloggvänner. Som sagt man behöver testa för att se vad är bäst för mig.

Bloggnamnet kommer vara samma, jag tycker att Två Månadslöner är ett rolig och unik namn samt att det finns en mening bakom. Vilket är att få två månadslöner i passiva inkomster varje år. Som grunden har jag utgått från 20 000 i lön (netto). Det betyder att jag behöver en portfölj på 1 miljon kronor och att få 4% i utdelning vilket är 40 000 kr per år, varje år, resten av mitt liv. Om man bortser från utdelningar så borde portföljen växa med 7-10% i snitt per år. Det är mellan 70 000 - 100 000 kr per år i tillväxt. Det räcker som två månadslöner. Även om 5-10 år blir det fina pengar.

Hoppas ni har förståelse för språkbytet, jag känner att jag måste prova.

Två Månadslöner

9 comments:

 1. Anonymous27 May

  Jag förstår ditt dilemma i det hela! Mina 10 öre i tankegången: Varför inte köra både svenska och engelska? En del av det unika som gör just din blogg är ju din insyn i ekonomi och aktier på den svenska marknaden. Engelskspråkiga bloggar har jag en känsla av att det kan finnas enormt många och då blir man ett litet tallbarr i höstacken istället för att vara en pinne i höstacken. //erohT

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej! Min fru har sagt samma sak. kanske hade varit en bra ide att köra både svenska och engelska. Kan bli mycket text dock... ska fundera på det

   Delete
 2. Tips är att byta till Wordpress för att kunna få lite mer funktionalitet i bloggen. Sedan också att satsa på SEO för att kunna ranka högre och få organisk trafik. Gästinlägg, länkbyten etc är också bra! Har själv börjat översätta DIY inlägg till engelska och marknadsför dem via Pinterest etc. 20% mer trafik nästan över en natt i och med det på några få översatta inlägg.

  ReplyDelete
 3. Anonymous27 May

  Du har ju inget intressant att skriva om! En urtråkig portfölj med högst medioker avkastning. Kom med nått nytt. Nya företag. Ideer om hur man slår index osv så kanske du får mer läsare. Själv har jag slagit index med flera hundra % på 5 år men med dina aktier kan man ju glömma att få nått annat än medioker avkastning.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varför har jag då återkommande läsare varje dag? Flera hundra procent? Det låter nästan omöjligt, men okej. Bra för dig. Dela gärna med dig vad du gjort. Vad har du köpt? Hur många aktier har du? 1? Medioker? Låter som att du inte har koll alls på vad medioker avkastning är.

   Delete
 4. Anonymous28 May

  Varför vända om till engelska när du mestadels sitter på svenska bolag ? Vad är det som säger att du kommer få fler besök ?

  Jag hade lätt besökt dig oftare om du ls energi på lite analyser och andra trevliga tankegångar :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bloggen stått stilla i flera månader, är redo att prova nya saker

   Delete
 5. Anonymous07 June

  Prova! Jag är en trogen besökare oavsett. Går aldrig att tillfredsställa alla. Lycka te! // Mariestad

  ReplyDelete