Tuesday, July 12, 2022

Två Månadslöner på Börskollen



Vilken glad nyhet! Två Månadslöner syns nu på hemsidan Börskollen bland alla andra ekonomibloggare. Gå in på hemsidan, välj innehåll och ekonomibloggar. Så enkelt är det. Du kommer se Två Månadslöner inlägg bland alla andra populära ekonomibloggar som Dividend Story, Kronan till Miljonen med flera. Det finns massa andra intressanta läsningar på hemsidan också. Jag brukar bläddra förbi startsidan och ibland även tittar på lite videos och lyssnar på börspoddar. Allt är samlat på samma hemsida vilket är smidigt. Då missar man inte något viktigt.

Man kan djupdyka hur mycket som helst på hemsidan. Jag kan söka i sökrutan på till exempel Castellum och då ser jag allt jag behöver egentligen. Allt från riktkurser, analyser, poddar, bloggar, insynshandel och nyheter. Då slipper man hoppa mellan olika hemsidor för att samla ihop samma information. En stark rekommendation från min sida att gå in på Börskollen och kolla själva!

Jag har själv inte tittat igenom hela hemsidan än för att det finns så mycket där. Nu när jag skrev inlägget bläddrade jag igenom så mycket jag kunde och jag blev förvånad av hur mycket bra info det finns. Hittade även information om bra aktieböcker att läsa, fonder att äga och ränta på ränta kalkylator. Den borde alla svenskar prova, endast då kan man inse hur mycket pengar kan växa från noll till miljoner. Alla svenskar kan bli miljonärer, Per H. Börjesson har sagt det och jag håller med. 

Oavsett om du är singel, ensammamma, gift, med barn, stor eller liten familj, oavsett om du jobbar på bensinstation eller i kommun, oavsett om du är man eller kvinna, man behöver inte sätta undan många tusenlappar för att bli miljonär. Prova ränta på ränta kalkylator så kommer du se, att även du kan bli miljonär. Tiden går fort. Jag ställde frågan på Twitter om tiden går fort och 81% svarade ja. Oavsett om du vill eller inte kommer du med största sannolikhet bli gammal. Jag tycker att det är bättre att bli gammal och rik än att bli gammal och fattig. För att gammal blir man. Några tusenlappar kan man avvara varje månad. Till och med du kan det.

Om jag slutar spara på börsen idag, så blir jag miljonär långt innan pensionsålder. Väntar jag tills pension utan att spara mer så blir det långt över 10 miljoner kronor. Det enda jag behöver är att vänta och tiden går fort. Fortsätter jag spara ungefär samma som jag gör nu kan jag gå i FIRE redan vid 50 års åldern. Både jag och min fru. Pengar skapar pengar, lite tråkigt att jag inte visste vad börsen är när jag var 18 år. Jag började min sparresa mot ekonomisk frihet när jag var 26 år. Om jag hade lagt 5 000 kr när jag fyllde 18 år på OMXS30 index, då hade dom pengarna växt till 8 284 kr. Jag har missat ungefär 65% uppgång under den perioden. Med löpande månadssparande hade jag kunnat haft mellan 100 000 - 200 000 kr när jag fyllde 26 år. Bara att lägga 1 000 lapp varje månad i en indexfond. Det hade jag råd med då.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment