Friday, July 1, 2022

Om att blogga på engelska och lärdomarDet finns några saker jag lärt mig under månaden som gick. Att bara byta bloggspråk från svenska till engelska är inte problem i sig, det har uppkommit andra svårigheter som jag ska prata om i dagens inlägg. Kan säga redan nu att det var givande och intressant att lära sig saker som man aldrig visste om. Vad har jag lärt mig?

För det första är bloggnamnet. Jag kunde inte byta Två Månadslöner till engelska eftersom jag måste byta även länken till bloggen. Den är ju tvamanadsloner.blogspot.com. Byter jag den så måste jag skapa en ny länk och då försvinner all statistik från bloggen m.m och det vill jag inte.

En sak till är att jag vill inte förlora mitt "varumärke" Två Månadslöner. Jag tycker den är unik i Sverige, ingen annan har haft det och genom åren har jag byggt upp en okej hemsida som syns även i google sökningar. Googlar man Två Månadslöner så dyker det upp en massa inlägg, twitter länkar och mycket annat. Jag vill behålla namnet för att den är häftig.

Det har även varit svårt att sprida ut bloggen på sociala medier eftersom många raderar länkar. Bland annat Youtube. Bloggar som är skrivna på engelska är ganska dåliga generellt sett. Det går inte hitta bra bloggar eller kommentera i dom. Man hade kunnat hitta nya läsare på engelska men det kräver mycket jobb att visa sig på många ställen. Man bygger upp sina läsare från noll vilket är ganska krävande.

En annan sak som påverkades är annonser. Det blir konstigt om jag skriver ihop en annons åt en kund i Sverige, men på engelska. Som ni ser så är det en rad saker som påverkas, det är inte bara att hoppa över från svenska till engelska. Det som har skett under månaden är att jag fick några nya läsare men samtidigt tappade jag några gamla läsare. 

Jag trodde att det skulle bli lättare att byta språk och få in fler läsare och fler samarbeten men det var inte alls så som jag har tänkt. Jag har i alla fall provat och vet till nästa gång. Jag kan även ge detta som råd till andra som har haft samma tankar. Som rubriken säger, bloggen ska nu återigen vara på svenska.

Två Månadslöner

7 comments:

 1. Hur många utländska läsare blev det? Iförhållande till svenska?

  ReplyDelete
  Replies
  1. 4 000 av alla läsare var från utlandet. Runt 2 200 var från Danmark och runt 600 från USA. Resten från världen över. Totalt blev det över 10 000 besök. 😊

   Delete
 2. Anonymous01 July

  Tyvärr haltar ju din förmåga att uttrycka dig på engelska. En liten detalj…

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kanske det, jag har försökt iaf

   Delete
  2. Hjälteräven02 July

   Jag måste hålla Anonym här, inget vidare flyt i din text på engelska; rörigt och osammanhängande. Jag ville inte kommentera det och hacka ned när du skrev på utrikiska, men nu när det är över så känns återkopplingen mer rimlig.

   Slit vidare och lycka till!

   Delete
 3. Anonymous01 July

  Välkommen tillbaka till den blågula sidan. //erohT

  ReplyDelete