Tuesday, October 8, 2024

Semester i Tyskland



Hur har Tyskland varit? Jag hade låga förväntningar men det blev väldigt bra! Väldigt god mat, speciellt schnitzel (min bild ovan) stora portioner med en nypa sallad, alla var väldigt trevliga, säger hej och hejdå, även okända människor hälsar, till och med mer än i Sverige. Det var smidigt att ta sig till Tyskland med bil via Trelleborg - Rostock. Billigt också.

Det kändes tryggt, inga översvämningar, många poliser i stan, militärer, gott om parkeringsplatser, lätt att ta sig till och från olika sevärdheter. Fanns massor att se i dom mindre byarna vi har varit. Det var en välbehövd semester. 

Vi besökte Rostock, Wismar och Schwerin samt många byar runt om och det som fångade mitt öga var att tyskar älskar trafikljus. Vid varje korsning. I Sverige är det oftast rondeller, men där är det trafikljus, ibland även mitt i ingenstans vilket jag är väldigt förvånad över.

En annan sak som fångade ögat var att man kör till exempel på en 80 väg, sedan kör man in i en by, med affärer, skolor och så vidare. Det fanns ingen 50 skylt! Jag läste någonstans att man ska följa färgen på skylten. Står det gul ortnamnsskylt innebär det 50, om inget annat skyltas. Grön skylt innebär att farten ska sänkas, men här är fartgränsen inte preciserad. Konstigt eller hur? Så jag körde lite för fort i början men sedan fattade jag grejen. 

Vi besökte kyrkor och slott, har bott i ett slott, hunden var också med oss, alla tyckte väldigt mycket om henne, hon är finklippt och snäll pudel. Jag vet att många säger att deras hundar är dom bästa, men dom har inte träffat våran. Andra hundar har inte en chans. 

Tydligen är Aperol Spritz populär i Tyskland med. Vi har handlat mycket i affärer, det mesta kostar lika mycket men vissa saker är billigare. Har besökt även hundaffärer och hunden fick massor med nya godsaker som hon tycker väldigt mycket om. Trixie som är populär märke i Sverige (tysktillverkad) fanns knappt med i Tyskland. Dom föredrar andra godis påsar och det gör vi med nu. Lyckad resa helt enkelt och vi ska åka tillbaka någon gång i framtiden. Lägger till fler bilder på Instagram.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment