Wednesday, October 16, 2024

Amazon funderar på att lägga ett bud på Embracer



Embracer kommer delas upp i tre olika bolag. Det har få missat. Igår kom nyheten om ett rykte, som att kanske Amazon kommer köpa upp hela Embracer. Eller ett bolag av dom tre efter särnoteringarna.

Embracer steg med runt 5% under tisdagseftermiddagen efter att flera medier spekulerat kring om Amazon potentiellt kan lägga bud på det svenska spelbolaget.

Bakgrunden till spekulationerna är en Variety-intervju från den 10 oktober med Jennifer Salke, chef för Amazon MGM Studios. Hon fick frågan om Amazon potentiellt kan förvärva Embracer.

"Vi pratar alltid om dessa möjligheter men jag har inget att dela med mig av [just nu]", uppgav Salke.

Embracer och Amazon har sedan tidigare ett samarbete om att utveckla och lansera ett nytt Sagan om Ringen-spel. De har även ett samarbete med den nya Tomb Raider serien. Jag tycker att folk fastnade på orden "just nu". Finns det något att berätta? Kommer det finnas? Ska vi börja fira eller hur ska vi göra?

Vad tycker jag? Tror inte Amazon är intresserad av brädspel eller mobilspel. Jag tror att det finns en möjlighet till bud på just Middle-earth Enterprises & Friends (MEEF), ett av dom tre bolagen i framtiden. Värderingen i Embracer är låg och ett köp av MEEF hade varit en bra affär för Amazon.

Embracer har mycket bra titlar och det blir spännande att se hur mycket avslöjas under rapportdagen. Bolaget är bra i min uppfattning och aktien borde värderas högre, vi får se hur högt aktien kommer stiga innan särnoteringar. Jag tycker att aktien är värd 60 kr, ungefär 20 kr per bolag. Aktiekursen just nu är på knappt 30 kr.

Två Månadslöner

2 comments:

  1. Anonymous16 October

    Kommer inte bli något uppköp, glöm det.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Varför inte? Det är bra IPs som många vill äga.

      Delete