Tuesday, April 25, 2023

Deklarera i tid, annars är det förseningsavgift!



Glöm inte att deklarera annars kan det bli en förseningsavgift på 1 250 kronor. Efter tre månader tillkommer det 1 250 kronor igen. Efter fem månader får du betala 1 250 kronor ytterligare och det är max som du får betala. Inte mer. Det innebär att du totalt kan få betala 3 750 kronor i förseningsavgifter. Det vill du inte göra. 

Per den 24 april 2023 så har 2,2 miljoner personer fortfarande kvar deklarationen framför sig. Sista deklarationsdag är den 2 maj. Skatteverkets experter tipsar om att deklarera digitalt, för att få bästa möjliga hjälp och undvika onödiga fel. Sätter du ned dig och gör det på en timme så kan du slippa betala 1 250 kronor. Helt okej timpris.

Den som behöver mer tid för att deklarera kan begära anstånd på Skatteverkets webbplats eller via telefon senast den 2 maj. Ser du att du inte hinner, ring Skatteverket och få mer tid. Det är bara ett samtal bort. Ju närmare deadline du kommer desto längre kötid blir det på Skatteverket. Gör det helst idag!

Om en formellt riktig skattedeklaration har kommit in i rätt tid kan Skatteverket inte ta ut någon förseningsavgift oavsett hur stora bristerna är i uppgiftslämnandet. Det betyder att om du får panik i sista minuten, så kan du skicka in deklarationen fast den är helt fel. Sen kan du kontakta Skatteverket efteråt och öppna upp den igen och rätta. Då slipper du i alla fall betala en förseningsavgift. 

Det finns mycket hjälp att få på Skatteverkets hemsida. Vi som har gjort ändringar i deklarationen får vänta på pengarna lite till, men det blir ju perfekt innan semester. Sista dagen att deklarera är som sagt den 2 maj 2023. 

Idag är det lönedags! Visst är det härlig och fin dag idag? Som lönekonsult vet jag hur viktigt lönen är för var och en av er. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment