Friday, April 7, 2023

Års och hållbarhetsredovisning för 2022



Vill passa på och önska er Glad Påsk innan jag glömmer det. Det är mycket information överallt om alla möjliga saker och det som fångade mitt intresse är att VD Rikard Josefsson på Avanza har valt att sluta efter 37 år i branschen. Avanza skriver att styrelsen nu inleder arbetet med att hitta en ersättare och Rikard Josefson avser att frånträda vd-rollen när en efterträdare finns på plats, dock senast den sista juni 2024. Om ingen ersättare då finns på plats kommer Avanzas vice vd Gunnar Olsson att tillträda som tillförordnad vd.

Avanza aktien föll -6% på grund av nyheten på en redan sur börs som gick ner nästan -2%. Ovanpå det kom det nyheter att Avanza har fått in 20 100 nya kunder under mars månad. Det var kanske under förväntningarna? Det mesta i mars månaden föll ett par procent i Avanzas genomgång, både utlåning av bolån och courtagegenererande intäkter. Det är dock inget att vara orolig över. Nu över till något annat.

Billerud planerar att skapa en av de mest kostnadseffektiva och hållbara produktionsplattformarna i branschen genom att konvertera bruket i Escanaba, USA till en förstklassig kartongproduktionsanläggning, och samtidigt behålla positionen som en kvalitets- och kostnadsledare inom specialpapper och bestruket papper. 

Det finns Billerud års och hållbarhetsredovisning för 2022 där du kan läsa 166 sidor om bolaget och alla deras nyckeltal/siffror samt framtidsplaner. Ser fram emot att läsa det lite mer noggrant, riktigt fin bolag som kommer behövas 100 år framåt. 

Visste du till exempel att Securitas är den näst största leverantören av säkerhetstjänster globalt? 358 000 anställda i 45 olika marknader. Rapporten för Securitas hittar du såklart här. Dom flesta bolag börjar släppa års och hållbarhetsrapporter vilket är lite kul att bläddra igenom. Man lär sig ett och annat och som vanligt (jag i alla fall) blir väldigt imponerad av dessa bolag jag äger. Helt otroligt vilka fantastiska bolag det finns i Sverige. Min portfölj hittar du i länken som är uppdaterad per den 31 mars.

Har du möjlighet och tid, gå in på hemsidor i dom aktier du äger, sök på års och hållbarhetsredovisning för 2022 och då får du upp en riktigt bra sammanfattning av helåret och allmänt om bolaget. Jag gillar dessa rapporter mer än själva delårsrapporter. Då får man se helheten. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment