Monday, April 3, 2023

Är du bra på att ljuga?



Själv är jag jättedålig på att ljuga men i år försökte jag verkligen när det var 1 april. Jag tog en skärmdump från Avanza på en aktie som gått bäst i år, klistrade in en massa blåa köppluppar och la ut en tweet på Twitter. Folk trodde verkligen att jag köpt Hilbert aktier! Hehe.

Det borde synas ganska tydligt att det är en fejk bild men det är ingen som ifrågasätter det. Det betyder att vem som helst, när som helst kan skapa en bild som ser verklig ut men som är påhittat helt enkelt. Om det låter för bra för att vara sant så är det troligtvis det. 

Det finns några bloggare och några sparprofiler på Twitter som säger att dom har 15-25 miljoner på sina konton och vissa skriver att dom får över 300 000 kronor i utdelningar om året, sant eller inte får vi aldrig veta. Allt du läser och ser på nätet ska du ifrågasätta. Låter det rimligt? Finns det någon dold agenda? Är det 1 april idag?


Den översta bilden med Hilbert är såklart fejk och denna med Fortnox är riktig. Som ni ser så fortsätter jag sälja av aktier varje vecka ungefär för att aktien fortsätter stiga utan någon som helst rimlig orsak. Dyr aktie har blivit extremt dyr. Jag kommer troligtvis köpa tillbaka en del när kursen faller, om den någonsin kommer göra det. Fortnox handlas nu till högsta priset någonsin på nära 71 kr. 

Jag har räknat flera gånger på bolaget och deras vinst och jag får aldrig ihop det. Vem köper och varför? Aktien borde kosta under 30 kr idag, inte över 70 kr. Jag kommer ändå behålla en del investerat i bolaget, för att i det bästa scenario kommer det fortsätta stå högt och stiga över tid. Högst osannolikt, men man vet aldrig med börsen, kanske Fortnox kommer höga priserna igen som vi inte vet om än?

Två Månadslöner

2 comments:

  1. Ha ha ha, det tyckte jag varit ett roligt aprilskämt :-).

    ReplyDelete