Thursday, October 5, 2023

-82% aktieras i SAS, aktien avnoterasDet skandinaviska flygbolaget SAS har varit i kris i flera år och svenska och norska staten vill inte skjuta till mer pengar. Nu träder i stället ett konsortium med flygbolaget Air France-KLM in som ny storägare.

När ett konsortium med bland andra europeiska flygbolaget Air France-KLM på tisdagen meddelar att det går in som ny storägare i SAS kommer också beskedet att SAS stamaktier avnoteras från börsen.

Det betyder att nuvarande aktieägare förlorar allt, säger SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén.

Enligt norska Dagbladet är det ungefär 250 000 aktieägare som drabbas. Före coronapandemin kostade en SAS-aktie över fyra kronor, uppger Dagens Nyheter. När börsen stängde i måndags var kursen 28 öre. Under onsdagen föll aktiekursen med hela -82% till 5 öre!

Efter att ha backat i femton kvartal redovisade SAS tidigare i år ett första lönsamt kvartal sedan 2019 och avsikten är att kapitalinjektionen ska göra det möjligt för SAS att fortsätta gå på plus.

Dom flesta miljonärer brukar säga att om du vill bli miljonär, ska du vara miljardär och investera i flygbolag. Med andra ord är det bland dom sämsta branscherna som finns. Jag personligen undviker även oljebolag, kläder och en produkts bolag. 

Två Månadslöner

3 comments:

 1. Anonymous05 October

  Kan du utveckla lite mer vad du menar med "en produkts bolag", och kanske ge exempel på några såna?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det finns bolag som har en produkt som dom säljer. Det finns inget annat. Ett exempel är Mips hjälmar. Mips har en patent på hjälmskydd som är bra enligt många som använt. Sen har dom inget mer. Händer det något med patent, att den dras in eller sluta gälla så dyker det upp 100 konkurrenter direkt. Vilket gör att aktiekursen rasar.

   Andra bolag har ju diversifierat sig. Som Volvo t.ex. har lastbilar, grävmaskiner, finansiering m.m. Mips har bara 1 sak, inget mer. Stor risk.

   Delete
 2. BEHÖVER DU ETT BRÅDSKANDE LÅN ?? Skicka e-post till oss remy.credit111@gmail.com Vi har ett jullån för dig och din familj att njuta av denna semester. Jullånet är nu tillgängligt, vilket belopp du än behöver, vi har ett lån till dig {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM }
  Behöver du kredit? Skicka ett mail till oss på remy.credit111@gmail.com
  Hej hur mår du idag ?? Du behöver ett brådskande lån nu under de kommande 6 till 12 timmarna utan stress och förseningar av REMY CREDIT löser alla dina problem idag. Vi ger lån med 1% ränta, vi erbjuder alla typer av lån med snabb service, skicka ett e-postmeddelande för dina akuta lån
  Maila oss så får vi ett lån via e-post {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}
  vi har kredit för dig E-POSTA oss nu för ett snabbt lån remy.credit111@gmail.com
  remy.credit111@gmail.com
  remy.credit111@gmail.com
  remy.credit111@gmail.com
  remy.credit111@gmail.com

  ReplyDelete