Monday, October 2, 2023

Vi tenderar att överkomplicera alltNär det gäller annonsering där man erbjuder sig att sälja eller på något vis dra ekonomisk nytta av en hund så är det faktiskt förbjudet att använda beteckningen varghybrid eller antyda att det är särskilt nära släktskap med varg. Det står tydligt i lagstiftningen. Så det spelar ingen roll vad det är för content eller vilken generation. Säger man att det är en varghybrid så begår man ett brott i kommersiella sammanhang.

Vad spelar det för roll? Om det är 5% varg i hunden eller 55%, varför ska man överkomplicera såna här saker? Jag undrar samma sak om massor med andra saker som överkompliceras. Varför gör man det? Har man inget annat att göra? Tråkigt på jobbet? För mycket tid över? 

Samma gäller börsen, 10 års räntan, KPI, skuldsättningsgrad, en massa nyckeltal och så vidare. En vanlig småsparare behöver inte något av detta. Enda man behöver göra är att köpa en globalfond varje månad och aldrig läsa en rubrik. Det har Warren Buffett sagt många gånger. 

Tittar vi på IKEAS grundare Ingvar Kamprad så har han sagt: "Simplicity and common sence should characterize planning and strategic direction". Det ska vara enkelt och allt vi gör ska vara enkelt. Det tycker även jag. 

Om man vill blogga, många gör inte det för att man behöver lära sig om SEO, skapa hemsidor, koppla på länkar, reklam och en massa annat. Nej, det tog mig 2 timmar och jag var redan igång. Att komma på bra namn tog 1 timme av den tiden. 

Samma sak gäller det mesta vi gör och jag blir bara trött av allt som överkompliceras utan någon större anledning. Det ska vara enkelt, då hinner vi göra mer saker, vi lär oss fortare och alla kan vara med. Det viktigaste är att alla förstår. Det känns kanske bra att kunna mer än andra, men varför inte förenkla det och dela med sig istället?

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment