Friday, April 12, 2024

Vilka aktier är köpvärda just nu?Tänkte gå igenom mina aktier jag har i dagsläget. Är dom köpvärda just nu? Är dom köpvärda om man håller i aktierna i tre år? Längre än så behöver vi inte titta på, mycket kan hända under den tiden och det är nästan omöjligt att räkna på. Ska lägga till några kommentarer vid varje aktie. Vi kör igång direkt. Högst upp är mitt största innehav och längs ned är minsta. Jag kommer skriva antingen dyr, neutral eller billig. 

Investor just nu - Dyr. På lite längre sikt - Billig. Det är endast 10% rabatt just nu enligt ibindex och det brukar ligga mellan 12-18%. Långsiktigt är Investor alltid köpvärd. Castellum? Billig och billig på sikt. Kommer många räntesänkningar och aktien kommer återhämta sig kraftigt. Rejäl kassa, fin fastighetsbestånd, världens ledande hållbarhet i bostäder.

Nordic Paper just nu är neutral, på sikt billig. Bolaget presterar väl och säljer 65% till livsmedel (enligt årsrapport), vilket är mindre konjunkturkänslig. Stabil bolag med hög utdelning. Volvo lastbilar just nu är neutral, konjunkturen är känslig just nu och vinsterna borde minska något. På sikt är det köpvärt och PE talet är rimlig.

Ahold Delhaize är billig och billig på sikt, PE talet är mellan 11-14 just nu och kommande åren. Bolaget återköper otroligt många aktier och vinsten per aktie stiger även på grund av det. Bland mina tryggaste innehav. Fortnox är alltid dyr, just nu och även kommande åren, dock presterar bolaget otroligt väl och förtjänar hög värdering. Det kan hålla i sig länge. Axfood är dyr och dyr även på vinst 2025-2027. Vinsten stiger sakta och aktien borde värderas mycket lägre.


Nibe, neutral just nu på normal PE tal, på sikt är aktien billig. ESG trend är stark, efterfrågan är stark och inget har ändrats i bolaget på sikt. Just nu köper folk mindre, ja, men sen blir det som vanligt igen. Enligt VD är det 3e kraschen i bolagets historia med varsel osv. Det klarar dom även denna gången. Billerud är billlig idag och på sikt. Finns alltid efterfråga och vinsterna kommer återhämta sig till 10+ kr. Då är PE talet endast 10-11.

SCA är svår, skulle säga neutral nu och på sikt. Låg vinst och osäker vinst. Återhämtning kommer, dock osäker på när. Embracer billig nu och på sikt. Gaming trenden ökar och underhållning blir bara bättre. Bolaget har stark marknadsposition. Avanza neutral nu, billig på sikt. Aktieintresset kommer bara öka med åren. 

Swedbank billig just nu, neutral på sikt. Höga räntor - höga vinster. Vi har höga räntor just nu. På sikt kommer det ned och vinsterna kommer minska, men dom blir ok och värderingen är okej. Securitas neutral idag och på sikt. Aktien kommer inte växa så mycket trots högre marginaler. Kursen stått stilla i 24 år och utdelning på 3-4% är samma som sparkonto. Jag kommer överväga att sälja hela innehavet när kursen stiger tillfälligt någon gång i framtiden. 

Tesla är dyr både nu och i framtiden. Det vet väl alla? Take Two är neutral just nu och billig på sikt. GTA 6 kommer vara världens mest sålda spel som kommer slå alla rekord på alla plattformar. Otroligt stark titel som fångar både gamla spelare och nya. Äger du någon aktie jag nämnt? Har jag rätt, fel?

Två Månadslöner

2 comments:

 1. ADDvise är en billig aktie just nu. Köp och behåll 5-10 år. De verkar inom en bra konjunkturokänslig branch, hälsovård. Ett så kallat förvärvsbolag som växer både organiskt och genom förvärv.

  ReplyDelete
 2. Anonymous13 April

  Man blir ju lite nyfiken på blankarna i SCA. Hur stora blankningspositioner sitter de på *egentligen*?

  Att gå emot Industrivärden som storägare låter ju minst sagt huvudlöst. Jag skulle vara beredd att satsa på att det misslyckas givet att positionerna är stora nog att vara betydelsefulla för aktiekursen.

  Annars ser ju Billerud lågt värderat ut i sektorn. Förr eller senare ska väl misslyckandena plana ut bara av att ledningen klarar av att sitta på händerna.

  ReplyDelete