Tuesday, April 23, 2024

Viktiga nyheter kring mina aktieinnehav



Idag tänkte jag summera största nyheterna under senaste dagarna. Goldman Sachs inleder bevakning på Nibe med sälj och riktkurs 43 kronor. Jag håller inte med värderingen och tycker att om man ska äga aktierna några år så är rimlig aktiekurs på minst 60 kr. Aktien kommer gå upp över tid, det är ingen tvekan om saken.

Spelbjässen Take-Two Interactive, känt för bland annat GTA-serien, kommer att skära ner sin personalstyrka med 5 procent, motsvarande cirka 600 anställda. Det framgår av ett dokument som bolaget skickat in till finansinspektionen SEC. Min syn på saken är att alla bolag inom gaming har gjort det. Finns inga undantag. Det är normalt efter extremt bra pandemiår. 

Bolaget kommer även att skrota flera projekt som varit under utveckling som en del av ett kostnadsbesparingsprogram. Det väntas resultera i totala engångskostnader på mellan 160 och 200 miljoner dollar. Take-Two uppger inte vilka projekt som läggs ned.

I förra månaden stod det klart att Take-Two förvärvar merparten av Gearbox Entertainment från svenska Embracer för 4,9 miljarder kronor. Man blir nyfiken.

Axfoods styrelse har utsett Simone Margulies, Hemköpkedjans nuvarande vd, till vd och koncernchef för Axfood. Simone Margulies kommer med start den 15 augusti att efterträda Klas Balkow i rollen. Simone har arbetat inom Axfoodkoncernen i olika roller i åtta år och är medlem av Axfoods koncernledning sedan fyra år. Hon är idag vd för Hemköpskedjan AB, i vilken Hemköp och Tempo ingår, och hade dessförinnan rollen som vice vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab. Simone har totalt över 18 års erfarenhet inom dagligvarubranschen. Känns det tryggt? Ja, det tycker jag.

Om man ser till styrkan i Volvos marginalutveckling spår SEB att konsensusestimatet i marknaden kommer att revideras upp 4-6 procent. Förutom en stark marginal innehöll kvartalsrapporten även ett starkt kassaflöde, solid orderingång och bra utsikter, menar banken. Jag håller med, aktien kommer fortsätta upp eller i värsta fall stå stilla på ca. 300 kr. 

Geely Sweden har sålt cirka 49,5 miljoner B-aktier i lastbilskoncernen Volvo till en kurs om 285:90 kronor eller totalt cirka 14,2 miljarder kronor. I samma veva har storägaren investmentbolaget Industrivärden har den 18 till 19 april köpt 2 miljoner B-aktier, enligt rapportering till Finansinspektionens insynsregister. Beloppen stämmer överrens, så det måste vara Industrivärden som köpt från Geely bland annat. 

Embracer Group som vi känner det kommer nu att delas upp i tre enheter; Asmodee Group, Coffee Stain & Friends, och Middle-earth Enterprises & Friends. Kommer att skriva mer om det kommande dagar, behöver samla all info, lyssna på VD och struktuera mina tankar. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment