Thursday, April 4, 2024

Bankerna sänker bolåneränta och höjer räntan på sparkontot



Goda nyheter för oss alla! Både Avanza och Landshypotek har sänkt sina bolåneräntor redan. Det började gälla från och med igår, den 3 april. Har man ett lån på 2 miljoner så är det en besparing på 4 000 kr per år. Landshypotek skrev följande:

Vi vet att ni är många som undrat. När kommer bankerna sänka sina rörliga bolåneräntor – blir det i maj eller först senare i år? Vårt svar på frågan är: vi gör det redan nu. Idag sänkte vi den rörliga bolåneräntan (tre månaders bindningstid) med 0,20 procentenheter.

Förutom att sänka den rörliga räntan (tre månaders bindningstid) har vi idag också sänkt räntan för bolån med bindningstid från tre år och uppåt. Du hittar som alltid alla aktuella bolåneräntor på landshypotek.se/bolanerantor. 

Utöver det har jag även ett sparkonto på banken och nu får vi ännu mer, vilket är riktigt bra. Jag trodde på en sänkt ränta när räntorna börja gå ned, varför dom höjer är högst oklart. Kanske bra för reklam? Troligtvis kommer det en massa sänkningar framöver.

Nu 3,80 % i sparränta – utan bindningstid

Idag har vi höjt räntan på Sparkonto Trygghet. Ett sparande som ger ränta från första kronan, helt utan bindningstid. Det har fria uttag och omfattas av den statliga insättningsgarantin*. Tiotusentals har redan öppnat sparkonton hos oss. Är du en av dem?

ett sparkonto med 100 000 kr får man 10,41 kr per dag och det blir 3 800 kr på ett år. Sedan dras det 30% skatt och kvar får man 2 660 kr. Man får alltså 2,66% i verkligheten. Bättre än att förlora värdet på pengarna. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment