Friday, April 19, 2024

Q1 Investor - Tråkigt är bra



Investor är värd 300 kr just nu enligt rapporten som kom ut igår. Eller rättare sagt per den 31 mars 2024. Viktigt att känna till att substansvärdet kan både gå upp eller ned. Idag handlas aktien med 13% rabatt (för 260 kr) och historiskt har det oftast legat på mellan 12-17%.

Ibland när man har tur kan man köpa Investor till närmare 20% rabatt och det är då jag köper. Sist vi hade det var ungefär 4 år sedan, så det händer inte ofta och när det väl gör det, då ska man storhandla. 

Eftersom bolaget presterar fortfarande väl är det goda nyheter. Även om det känns att Investor är tråkig investering är det bra. Bolaget har låga skulder, fin kassaflöde och riktigt bra diversifiering enligt bilderna nedan. Som ni ser är Investor som en fond, äger otroligt många fina noterade och onoterade aktier.

Investor är största innehav hos mig just nu och det är på grund av tryggheten man får. Det mesta pekar åt rätt håll, stabil och långsiktig ledning som har funnits länge. De bryr sig om sina aktieägare. Investor är bra bas för både nya investerare och veteraner.



Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment