Monday, April 1, 2024

Vi har byt bil till TeslaJag och min fru har sparat pengar som galningar i år och det är för att vi behövde byta bil. Den vi hade var snart 10 år gammal och efter det brukar dom krångla mycket så vi bestämde oss att byta in den till en annan och min fru fastnade på Tesla såklart.

Jag själv är inte jätteimponerad av den men efter provkörningen ändrade jag mig lite. Bilen var robust och hade allt vi behövde. Priset var något hög men eftersom vi la in mer än nödvändigt så fick vi en bra affär ändå. Har lyckats även förhandla ned priset med 20 000 kr. 

Tesla Model Y Long Range blev det som ni ser i bilden och har 345 hästkrafter. Vi fick betala hela 449 000 kr för den, men den har låga mil på endast 7 000 och tilverkad 2021. Känns som helt ny suv fortfarande. Det finns även plats för hunden vilket är plus i kanten. Nu kan även jag resa till och från jobbet kostnadsfritt. Vi kommer spara massor med pengar nu.

Skämt åsido, om du har följt mig och min resa så vet du att jag hade aldrig betalat en halvmiljon för en bil. April, april. Har jag lyckats att lura dig? Om 15 år är den värdelös och det är bland dom sämsta investeringar man kan göra i sitt liv. Några år framåt, visst, kanske är det roligt att ha en sån bil men ekonomiskt är det tragisk affär. 

Min nästa bil kommer troligtvis inte kosta mer än 250 000 kr och det är vad en vanlig bil är värd. Hade jag haft dom pengarna, låt säga 500-800 tusen hade jag nog köpt ett hus till. Aldrig en bil för det priset. Jag gillar när pengarna växer och inte minskar i värde varje dag. Jag äger aktier i Tesla, men inte själva bilen. Hade funderat på det dock om dom såldes till 200-250 tusen vilket var lovat av Musken. Får se om det blir verklighet någon gång framöver. Hoppas du inte blir lurad allt för många gånger idag. Inte allt man läser på nätet är sant.

Två Månadslöner

7 comments:

 1. Anonymous01 April

  Tesla?
  Förstår att kollektivavtal och sådana detaljer inte är en stor grej i familjen 🙄

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Gick du med på det? 🤣

   Delete
  2. Anonymous01 April

   Var uppenbart från början att det var ett aprilskämt. Du skulle aldrig göra något sådant.

   Delete
 3. Haha...Tänkte väl att det var lite väl okaraktäristiskt av dig, eller så måste jag verkligen ha missat något (tänkte jag :-) Jamen det är ju första april. Vilken tur att det var så :-)
  Ha det gott!
  Annelli

  ReplyDelete