Thursday, August 8, 2019

När är det sämst på börsen?Statistiken visar att i snitt det svagaste månader under året är juni, augusti och september. Nu är vi i augusti vilket betyder att med hjälp av historisk fakta kan vi förvänta oss en negativ månad och negativ september. Det betyder inte att det blir exakt -2% i augusti, det är snittet. Vi kan lika väl förvänta oss +2% i augusti och -6% nästa år i augusti.

Under mina år på börsen så har det stämt rätt bra, handel på börsen minskar under sommaren då många går på semester och även små nyheter kan påverka kurserna negativt.

Vad ska man göra då? Sälja allt i maj och köpa tillbaka billigare i oktober? Nej. Då det är väldigt svårt att tajma börsen och göra två rätta beslut. Att hinna sälja så dyrt som möjligt i maj och sen ska man lyckas pricka in rätt köp när det är som billigast i oktober. Glöm inte att man måste betala courtage om man har mer än 50 000 kr på kontot på Avanza. Även om du säljer. Det är svårt att tajma rätt köp och sälj beslut, då det förändras riktigt fort på börsen. Det kan gå ner -3% på en dag och gå upp 3% nästa dag. Rekommenderar att vänta ut sommaren och till och med köpa lite till då priserna sjunker lite på sommaren och se pengar växa under resten av året.

Du ska vara långsiktig och se fram emot nästa år, för att under våren är det utdelningsfest och dina bolag kommer att betala dig som ägare lite utdelning. Ju mer aktier du äger desto mer i utdelning du får som du kan köpa fler aktier för och få ännu mer utdelning året efter... Visst är det roligt när dina pengar gör mer pengar och du behöver egentligen inte göra någonting? Det enda du gjorde var i början när du valde fina, stabila bolag som tjänar pengar varje år och delar ut lite till dig som ägare.

Den som förstår ränta på ränta blir rik.

Skapa en konto på Avanza (Affiliatelänk) och börja din resa.


No comments:

Post a Comment