Tuesday, August 6, 2019

BillerudKorsnäs utvecklar pappersflaskor och pappersbatteri


Skogen är den största resurs vi har i Sverige och man kan göra många olika saker från den, bland annat förpackningar, massa, papper, sågade produkter, snickerier, pellets, uppvärmning och bioenergi. Användningsområden är många och skogen är bra även för undervisning, plocka bär och svamp, jakt, turist attraktioner och promenader.

BillerudKorsnäs är ledande inom förnybart förpackningsmaterial. Det utvecklas fler och fler smarta förpackningslösningar som skyddar produkter, väger mindre, sorteras lättare och kostar mindre. Redan under min studietid har jag hört att det kommer i framtiden förpackningar som kan byta färg när till exempel mjölken i paketet blir dålig, förpackningar som säger hej när du går förbi den eller till och med har någon slags reklam som rör sig. Konkurrensen är hård bland företag och de vill stå ut från andra. Nu när vi går över till mer miljömedvetna val, väljer ekologiskt och hemproducerad, varför köpa plast förpackningar när vi kan välja pappersförpackningar? 

Jag tror att pappersprodukter har extrem potential i framtiden, vi har redan infört pant på flaskor, högre kostnader på plastkassar, nu håller vi på att ta bort engångsprodukter i plast helt och hållet... Det går lite långsamt, men det går framåt för mer hållbart samhälle. 

Absolut Vodka har inlett ett samarbete med danska EcoXpac som ägs delvis av BillerudKorsnäs som kommer att utveckla och marknadsföra pappersflaskan på bred basis. Även Carlsberg är intresserade av pappersflaskan och är med i utvecklingen. Projektet med pappersflaskan har startats 2015 och inom snar framtid kommer den ut på marknaden.

En till nyhet är att BillerudKorsnäs är först med att maskinproducera pappersbatteri. Projektet är ett steg närmare kommersialisering av små och storskalig produktion av pappersbatterier.  


Framtiden är snart här och smarta förpackningar kommer snart fylla hyllorna i butiker. Det kommer att höja kund upplevelser och självklart försäljningen för företagen. Förpackningar kommer alltid att finnas kvar och går inte att ersätta med något annat, då det är fysiska produkter vi köper och vi behöver dom förpackade och skyddade. 


No comments:

Post a Comment