Sunday, January 14, 2024

Vecka 2 Meningsfulla mål för året



Alla är olika och alla har olika drömmar och mål. Idag ska jag dela med mig mina. Förra året hade jag otroligt många men i år kommer jag inte på så mycket som jag vill göra. Det är kanske bättre med några få, men riktigt stora mål? Vi provar.

Målet för 2024 är att köpa en lägenhet. En lägenhet som tillåter uthyrning. En lägenhet som är relativt ny och som kostar lite i månaden. En plats där jag hade kunnat tänka mig att bo själv, med hyfsad utsikt, nära till centrum och det lilla extra. Helst ska det kosta lite mindre än snittlägenheten i området och helst i en större stad. Är det möjligt? Ja, det tycker, det finns många att välja mellan.

Bloggen ska visa över 1 miljon sidvisningar i december 2024. Den ska även fortsätta leverera inkomster via reklam och samarbeten och målet för i år sätter jag på 8 000 kr. 

Sidoinkomster borde ge runt 32 000 kr i år enligt mina snabba beräkningar. För er som inte vet så är det hundklippning, boken Två Månadslöner, kortspelet Fruit Salad, handgjorda örhängen, marknader, loppisar, försäljning av fiskar och plantor från akvariet och liknande. 

Börsen är svår att beräkna framåt och jag bara hoppas att den inte slutar på minus. Ska bara avvakta nu och vänta in utdelningarna. Har inga planer att storhandla aktier, tanken är att ligga lågt på köp och sälj fronten på börsen. 

Ett annat mål är att betala tillbaka huslånet under 2024. Tråkig utgift, men ack så viktig! Huset kommer vara ungefär tredjedel av vår tidig pension och tanken är att antingen sälja då eller bo kvar i för att behålla låga månadskostnader. Vi får se, men avbetalad kommer den vara.

Hade även varit roligt att besöka årsstämma i Nibe igen (eller Fortnox). Vad har du för mål för i år? Dela gärna i kommentarsfältet.

Två Månadslöner

5 comments:

  1. Anonymous15 January

    Försöka spara 240k på börsen, borde bli svårt då bolånet löpt ut och resulterar i ca 5k per månad högre räntekostnad. Köpt skoter åt barnen(ca 40k) blir säkert 2 veckor i Spanien över julen också. Men ska försöka hålla inne på onödiga utgifter ännu lite bättre.

    Jag vill få ihop 300 träningsdagar(alt 300 pass) men tror dagar blir bättre pga vissa dagar blir det dubbla pass.
    Jag har som mål att gå i mål i ett 100km löplopp, springa en Backyard(målet är minst 12h men helst upp mot 24h) samt en Ultra till.
    Sub40 på milen i löpning.
    5*100kg i marklyft och 70kg i bänk(väger 68kg och 43år).

    Sen de gamla vanliga vara en bra förälder etc etc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 240k att spara i år eller som totalt sparande? Räntan kan vi hoppas går ner något i år, känns fel på nåt sätt att betala så mycket helt i onödan. Det är bara banken som blir rik på det. Duktig du är! Hälsan ska vara prio! Du klarar väl dom flesta mål låter det som! Lycka till

      Delete
    2. Anonymous15 January

      Sparande för året. 2023 landade på 260k i insättningar på Avanza. Så 240k då vi kanske har högre ränta, men kanske får löneförhöjningar jag och sambon. Började 2015 när vi byggt klart huset med ca 250k. Nu har vi 2.2 miljoner i aktier samt en Tesla Model 3LR som vi betalde kontant. Tycker det är helt okay på snart 10 år.

      Jag borde klara dom andra målen ifall man inte blir sjuk/skadad, mycket han hända på tex 100km löpning eller Backyard när man är 10h+ in i loppet. Milen sub40 borde lösas så länge jag inte skadar mig(har en tendens att gå sönder vid fartträning.

      Delete
    3. Riktigt bra! Som 43 åring så har du gjort mycket bra när man tittar på nettoförmögenhet. Misstänker att den ligger på 3-4 miljoner?

      Delete
  2. Anonymous16 January

    Jag skulle huset har nog värderat till 3.8-4.5m och lån på 1.73 plus 2.2 miljoner i aktier och sen kan jag säkert skrapa ihop 100k som ligger utspritt. Så omkring 4.5 och kanske 5 miljoner i bästa fall.

    Vill inte veta hur mycket pengar vi har i idrottsgrejer, slalomskidor, längdåkning och cyklar... Gissar att det ligger säkert 200k i detta(köpte cyklar för 125k inom 12 månader till mig, sambon och äldsta barnet) men tycker att sportartiklar får kosta då det blir roligare med bra grejer.

    ReplyDelete