Monday, January 22, 2024

Investor delar ut i linje med mina förväntningar



Investor fortsätter att fokusera på att aktivt arbeta med att utveckla och förstärka sin portfölj genom att investera i innovativa företag med stark tillväxtpotential. Under 2023 genomförde Investor AB flera framgångsrika investeringar inom olika sektorer och geografiska områden, vilket bidrog till att diversifiera och stärka portföljen ytterligare.

Investor är fortsatt fokuserat på att skapa värde för sina aktieägare genom en långsiktig och hållbar tillväxtstrategi. Bolaget har en stark finansiell ställning och kapacitet att investera i nya möjligheter, samtidigt som de fortsätter att stödja sina befintliga investeringar för att maximera avkastningen.

Utdelningsförslaget är 4,8 kr från 4,4 kr året innan vilket är i linje med mina förväntningar. Dom brukar dela ut 7-10% mer varje år. År 2025 blir det runt 5,2 kr. Substansvärde uppgick till 267 kr vilket är ungefär 13% rabatt mot dagens aktiekurs. Investor är mest ägda aktien på Avanza, bolaget är som en fond och tryggheten är enorm. Av 2 miljoner kunder på Avanza äger 363 000 personer aktien. Runt 20% av alla avanzianer. Inklusive mig. 

Jag brukar inte läsa rapporten så mycket eftersom det är otroligt mycket som bolaget äger och hur det går för enskilda innehav bryr jag mig inte. Jag ser Investor som en fond och det bästa är att fortsätta köpa aktier och glömma dom helt och håller. Varje år får man okej utdelning och aktiekursen stiger över tid.

Sammanfattningsvis visar Bokslutskommunikén för Investor på en stark ekonomisk utveckling och en framgångsrik strategisk riktning. Genom en fortsatt fokus på tillväxt samt en aktiv portföljförvaltning och investeringsstrategi, är bolaget väl positionerat för att fortsätta skapa värde på lång sikt.

Enligt VD är konsumenterna under fortsatt press och fokus ligger just nu på att fortsätta effektivisera bolag, hjälpa dom med AI och hitta konkurrenskraftiga lösningar. Investor äger kvalitetsbolag med hög lönsamhet. Visst låter det tryggt att höra det? 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment