Monday, March 27, 2023

Vi var på husvisning - nästan 5 miljonerHittade ett hus som vi tyckt om, dock är priset lite väl högt på nära 5 miljoner. Huset finns i en liten by i Småland, så den borde kosta mindre kan man tycka men icke. Nybyggt, öppen planlösning, liten tomt och sjöutsikt. 

Vi åkte såklart dit för att titta. Varför går vi på visningar kan man undra? För det första så har vi tråkigt hemma och det är alltid kul att titta på andras hus. Vi håller på och letar efter "drömhus" om det ens finns något sådant. Jag tror inte det, så vi åker runt och tittar på olika hus för att kanske bli positivt överraskade? 

Huset är större än den vi har idag, men det kändes inte alls så. Öppna ytor kallar jag för döytor, för att man har bara en massa luft, man kan knappt dansa där, umgås med vänner eller använda det på något annat vettigt sätt. Sjöutsikt är fin, men för det priset? Jag tänkte även på alla buskar och träd, man kanske ser inte ens sjön på sommaren? I just detta huset saknade jag bastu och solceller. Staket hade också varit bra att ha. 

Många fönster gillar jag, men vad gör man om man behöver stänga in sig på kvällen? Drar man ner alla gardiner? På alla 50 olika fönster? Lite privatliv ska man väl ha, eller? Det finns en väg bredvid huset som går ner till vattnet, då ser alla som går förbi genom fönster. Låter det som en drömhus? Inte för mig.

Kan bli dyrt med golvvärme i hela första våningen. Eller tänker jag fel? Det finns ju inga element i huset. Det kanske är vattenburet, har inte frågat. Hur som helst blir det inget köp. Hade priset varit 3 miljoner, ja, kanske. Vi fortsätter leta vidare. Bara för att det är kul. Vad ska man annars göra under helger?

Två Månadslöner

9 comments:

 1. Om det var huset på bilden så ser det ju trevligt ut, men tomten behöver lite "liv"... ser ganska fantasilöst ut. Golvvärme kostar väl i princip inte mer än elementvärme, men jag upplever golvvärmen som betydligt trevligare då den värmer där man vill ha värmen, där nere under fossingarna och inte i ansiktet när man tittar ut genom ett fönster. Nackdel är att på vår och höst är golvvärmen betydligt trögare, så man får elda en hel del dessa dagar för att inte frysa ihjäl. När sen plattan är uppvärmd har man ju värmen lagrad under längre tid än med element som är mer on/off.. Har bott i båda sorters hus, föredrar golvvärme mot element.

  Ja utsikten äger man ju inte sägs det, annars är det ju bara att röja bort buskar och annat som är i vägen för utsikten, om möjligheten finns.

  5 mille är mycket pengar, jag hade nog väntat ett år minst innan husköp, så att marknaden får kylas ner lite mer.

  ReplyDelete
 2. Två Månadslöner27 March

  Det är huset i bilden 🙂 ville inte lägga till fler bilder, kanske man ens inte får plocka dom från Hemnet? Tomten är liten och tråkig, knappt någon gräsmatta.

  Tveksamt att man får röja på kommunens mark? Det är mycket pengar och budgivarna gick över priset något. Så nästan 5 mille. Dyrt. 3 hade jag kunnat tänka mig men inte 5!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous27 March

   Bästa sortens folk på visning - de som inte har råd med huset och egentligen önskar köpa något som är 40% billigare…?

   Delete
  2. Två Månadslöner27 March

   Vår hus värderas till över 2 mkr så det räcker och blir över till kontantinsats. Önska kan man ju alltid. Det är i värsta av tiderna som man gör dom bästa affärerna. Än så länge är det inte dåligt i Sverige. Jag får vänta tills räntan är 10%+, då kommer priserna ner. Tack för din kommentar 👌

   Delete
  3. Anonymous27 March

   Varför ens gå på husvisning om man inte är i närheten av att kunna köpa för den summan säljaren begär? Du är löneadministratör, inte något jobb med hög lön direkt.

   Delete
  4. Anonymous27 March

   "Varför går vi på visningar kan man undra? För det första så har vi tråkigt hemma och det är alltid kul att titta på andras hus. Vi håller på och letar efter "drömhus" om det ens finns något sådant. Jag tror inte det, så vi åker runt och tittar på olika hus för att kanske bli positivt överraskade?"

   Delete
  5. Två Månadslöner27 March

   För att jag vill gå och titta på huset. Är det olagligt? Det är så man lär sig. Vem vet, kanske det är drömhuset vi alltid velat ha? Då kan vi gärna betala det säljaren vill ha.

   Vi är två i familjen som jobbar bara så du vet. Låga löner har vi inte. Vi har råd med hus långt över 5 miljoner.

   Delete
  6. Anonymous27 March

   Nejdå, som löneadministratör har du låg lön och inget annat.

   Delete
  7. Två Månadslöner27 March

   Vad bra att du har koll på det 👀

   Delete