Friday, March 24, 2023

Nytt hemligt innehav som ingen ägerMan kan få mycket inspiration från andra, deras aktier, fonder, nya idéer och liknande. Senaste tiden har jag inte fått det så jag behövde att ta tag i det själv. Jag ville hitta en bra aktie inom dagligvaror och helst ingen Coca Cola för PE 27 eller Orkla som har gått med förlust senaste 5 åren (-12%). Bättre aktie än Axfood för att vara mer exakt. Jag trodde att Kopparbergs kommer prestera fantastiskt eftersom jag köpt den billigt men så blev det inte.

Det blev en dålig Q4 och låg värdering blev helt plötsligt normal värdering. Det är ändå ett bra köp och jag visste att det skulle kunna hända. Det kommer ändå stiga på sikt. Senaste veckorna har jag spenderat på att leta vidare och jag tror att jag hittade ett väldigt bra bolag. Dock inte i Sverige.

Full analys av den kommer imorgon, jag ska gå igenom varför jag köpte, hur utdelningarna, vinster och framtidsutsikter ser ut. Precis som Kopparbergs, om det blir ett dåligt köp, så kommer låg värdering bli en normal värdering. Jag hoppas dom fortsätter leverera som dom gjorde senaste 10 åren och då blir det ett fynd. Mat är ändå trygg investering jämfört med andra branscher. 

Det är inte alls många som äger aktien och jag undrar såklart varför. Det finns extremt många aktier att välja mellan på Avanza och många av dom är bra. Varför köper då småsparare Norwegian som gått ned -99% eller andra nära konkurs aktier när man kan köpa riktigt fina bolag till rimligt pris. Det finns även riktigt fina bolag som är billiga. Varför köper man inte det? Är det okunskap? Vet inte småsparare vad är fynd och inte? Dom kanske handlar enbart aktier dom känner igen?

Jag säger inte att jag gör rätt hela tiden heller, men jag har som mål att inte förlora pengar och att få en rimlig avkastning som är i närheten eller bättre än börsen som helhet. Här jämför jag mig med svensk eller global indexfond. Vill du veta vilken aktie jag tror är bättre än Axfood så får du kika in här imorgon! Missa inte det.

Två Månadslöner

8 comments:

 1. Ett tag var jag inne på att det kunde vara Finska Kesko, ser ju aptitligt ut med PE 12 , hygglig utveckling och hyggligt DA. Men de är ju inte en ren mataffär att jämföra med Axfood. Ja det ska bli spännande att se vad du drar ut ur rockämen? :-)

  Mvh // PP

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kesko är intressant men inte det jag har i tankarna :)

   Delete
 2. Anonymous24 March

  Jag har själv sökt efter något bra alternativ till min utländska portfölj. Visserligen äger jag Orkla där och Midsona i en annan portfölj men något extra skulle vara skoj. Torget börjar se intressant ut men kan nog pressas ned lite till innan det blir ordentligt prisvärt.

  Om jag ska dra till med en gissning på vad du fångat upp säger jag Tyson Foods. Ligger på min radar iaf 👍 /Pierre

  ReplyDelete
  Replies
  1. Intressanta aktier du bevakar! Värda att titta på.

   Hoppas du gillar inlägget imorgon 😄 Jag har i alla fall köpt på mig ganska mycket, tycker det blir riktigt bra komplement till Axfood.

   Delete
 3. Anonymous24 March

  Blir spännande att läsa imorgon./Peter

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Peter, har du läst boken jag skickade till dig? Har du fått den? 😊

   Delete
 4. Anonymous24 March

  Tokmanni 😉

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för alla tips men nej, det är inte Tokmanni. Aldrig hört talas om? 🙄

   Delete