Thursday, March 16, 2023

Hur ska man hantera börsraset?Börsen fortsätter falla. Varför? Det finns många orsaker till det, bland annat ovanligt hög inflation på 12% i februari. Det betyder att riksbanken behöver höja styrräntan ännu mer för att bekämpa det vilket kommer leda till ännu högre kostnader på alla som har stora lån. Troligtvis dig inkluderat. Fastighetsaktier fortsätter falla på redan låga nivåer. Dom har ju mest skuld av alla bolag.

Bolag som har investerat mycket pengar i förvärv och liknande faller också tungt. Dom har tagit stora lån för att finansiera sina köp och nu blir lånen dyrare. Securitas köpte Stanley Security till exempel, Billerud köpte Verso och så vidare. Har du aktier i din portfölj som har stora lån? Då lyser det riktigt rött där kan jag tänka mig.

Swedbank fick böter - igen. Det förvånar mig inte längre, om och om igen misslyckas dom med antingen IT system eller att hantera våra pengar. Jag tror man ska undvika hela banksektor helt och hållet. Höga utdelningar? Ja, bankaktier ger över 5% om året men vill man äga dom om dom misslyckas om och om igen? Är det inte bättre att lägga pengarna annanstans där dom får växa lite också? Skogssektorn? Mat? Läkemedel? 

Alla branscher har något positivt och något negativt med sig. Därför är det extremt viktigt med variation (diversifiering) i portföljen. Det är även viktigt att inte köpa för mycket av en enskild bransch och inte sälja av i panik heller. Börsen går upp och ned och det vet vi. Jag brukar köpa lite varje månad i uppgång och mer i nedgång. Dock ska man köpa olika aktier i olika branscher, ingen vet vilket bransch kommer återhämta sig bäst framöver.

Jag köpte lite olika aktier igår under raset, tycker fortfarande att skogssektor är väldigt undervärderad så där köpte jag mest. Bland annat Billerud och Nordic Paper. Hög utdelning, låg PE tal, stabila utsikter framåt, lite lägre vinst blir det än under 2022 men inte så illa som många tror. Tiden får visa vem som hade rätt och fel.

Två Månadslöner

1 comment:

 1. För några år sedan gick jag igenom ett tufft uppbrott med min långvariga partner. Vid den tiden var jag hjärtbruten och visste inte hur jag skulle gå vidare från förhållandet. Jag försökte nå ut till min ex-partner och tiggde om en ny chans, men det gjorde bara saken värre.

  Efter flera månader av att känna mig vilsen och hopplös bestämde jag mig för att söka professionell hjälp. Jag pratade med en terapeut som gav mig värdefulla råd om hur jag ska klara uppbrottet och hur jag ska starta läkningsprocessen.

  En av de viktigaste sakerna som min terapeut sa till mig var att fokusera på mig själv och min egen personliga utveckling. Jag började ta hand om min fysiska och mentala hälsa, började med en ny hobby och fick kontakt med gamla vänner igen. Jag arbetade också med att ta upp några av de frågor som ledde till uppbrottet, som kommunikation och förtroende.

  När jag började känna mig mer självsäker och trygg i mig själv, började jag se förändringar i min ex-partners beteende mot mig. De nådde ut till mig för att komma ikapp och vi började prata oftare. Vi tog det långsamt och bestämde oss så småningom för att ge vårt förhållande en ny chans.

  När jag ser tillbaka insåg jag att nyckeln till att få tillbaka min ex-partner inte var genom att tigga eller manipulera dem, utan genom att arbeta med mig själv och min egen personliga utveckling. Genom att fokusera på mitt eget välmående kunde jag bli en bättre partner och locka tillbaka min ex-partner till mitt liv.

  Om du går igenom ett uppbrott och vill få tillbaka din ex kärlek, uppmuntrar jag dig att ta dig tid att fokusera på dig själv och din egen personliga tillväxt. Sök professionell hjälp, ta hand om din fysiska och psykiska hälsa och arbeta med att ta itu med eventuella problem som kan ha bidragit till uppbrottet. Med tid och ansträngning kan du kanske locka tillbaka din ex-kärlek till ditt liv, eller till och med hitta ny kärlek och lycka med någon annan.

  Detta var möjligt med hjälp av Dr.Oduduwa, jag rekommenderar starkt Oduduwa kärleksförtrollningsböner till alla som vill få tillbaka sin före detta kärlek och för en långvarig kärleksrelation och äktenskap.

  Få din kostnadsfria onlinekonsultation med Dr. Oduduwa idag: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  ReplyDelete