Monday, March 20, 2023

Anledningar till varför jag storhandlar aktierAktier går upp och ned i värde och personligen gillar jag att dippköpa, med andra ord köper jag fler aktier när det lyser rött i portföljen. Senaste månaden har aktierna bara fallit i värde och jag passade såklart på att köpa några. Som mest hade jag +13% i portföljen i år men det har nu sjunkit till knappt över +2%. Precis som hela börsen.

Vissa aktier föll kraftigt nedåt på mellan -6% till -15% och jag tryckte på köpknappen. Blev några aktier i följande bolag: Investor (ledningen har börjat trycka på köpknappen också vilket visar att dom tror på att det är billig aktiekurs). Ökade även i Castellum för 119 kr styck, tycker att bolaget är bland dom bästa fastighetsbolag. Det finns oro kring emission och ledning men det kommer bli bortglömd om 6-12 månader. Precis som allt annat vi glömt senaste året.

Köpte lite NIBE för 105 kr per aktie, för att varför inte? Dom gynnas och kommer gynnas i decennier framöver. PE sjunker fort när dom tjänar mer och mer pengar varje år. Tror på höga vinster i år med. Lite hög PE på 40-ish med det är kvalité. 

Volvo lastbilar föll senaste dagarna och det var lite oklart varför. Det kom några dagar senare nyheter att Volvo Bussar stänger karossfabrik i Polen - gör avsättning på 1,3 miljarder. Dom som sålde aktier precis innan visste redan nyheten. Innan alla andra gjorde. Egentligen är det olagligt men omöjligt för finansinspektionen att fånga upp allt. Vi småsparare hade fått böter om vi hade fått insiderinfon men när det gäller stora pengar verkar FI bara strunta i det ibland. Eller hittar dom ingen bevis. Vem vet? Köpte aktier under veckan för att Volvo blev först med ellastbilar till Afrika och har dominans i hela världen angående ellastbilar. Konkurrenter ligger en bit efter. Hög utdelning på 7% lockar också.

Köpte även mycket Billerud, aktien ned -17% i år och -15% senaste 5 åren. Bolaget har dock ändrats till extremt mycket bättre. För 5 år sedan sålde dom 22 miljarder, men nu förväntas dom sälja för 44 miljarder. Vinstmarginal har alltid legat på mellan 3-8% senaste 10 åren men senast var det över 10%. PE talet har alltid legat på mellan 15-20 men nu är det 5! PE 5! Det betyder att aktien kan gå upp med 3x och ändå vara rimlig värderad. Tycker att aktien är fynd för 100 kr och köper mer ju mer kursen sjunker. Enligt mig borde kursen vara på 300 kr om ett år eller två. Dom har höga skulder, kanske därför sjönk aktien? Tiden får utvisa. 

Två Månadslöner

3 comments:

 1. För några år sedan gick jag igenom ett tufft uppbrott med min långvariga partner. Vid den tiden var jag hjärtbruten och visste inte hur jag skulle gå vidare från förhållandet. Jag försökte nå ut till min ex-partner och tiggde om en ny chans, men det gjorde bara saken värre.

  Efter flera månader av att känna mig vilsen och hopplös bestämde jag mig för att söka professionell hjälp. Jag pratade med en terapeut som gav mig värdefulla råd om hur jag ska klara uppbrottet och hur jag ska starta läkningsprocessen.

  En av de viktigaste sakerna som min terapeut sa till mig var att fokusera på mig själv och min egen personliga utveckling. Jag började ta hand om min fysiska och mentala hälsa, började med en ny hobby och fick kontakt med gamla vänner igen. Jag arbetade också med att ta upp några av de frågor som ledde till uppbrottet, som kommunikation och förtroende.

  När jag började känna mig mer självsäker och trygg i mig själv, började jag se förändringar i min ex-partners beteende mot mig. De nådde ut till mig för att komma ikapp och vi började prata oftare. Vi tog det långsamt och bestämde oss så småningom för att ge vårt förhållande en ny chans.

  När jag ser tillbaka insåg jag att nyckeln till att få tillbaka min ex-partner inte var genom att tigga eller manipulera dem, utan genom att arbeta med mig själv och min egen personliga utveckling. Genom att fokusera på mitt eget välmående kunde jag bli en bättre partner och locka tillbaka min ex-partner till mitt liv.

  Om du går igenom ett uppbrott och vill få tillbaka din ex kärlek, uppmuntrar jag dig att ta dig tid att fokusera på dig själv och din egen personliga tillväxt. Sök professionell hjälp, ta hand om din fysiska och psykiska hälsa och arbeta med att ta itu med eventuella problem som kan ha bidragit till uppbrottet. Med tid och ansträngning kan du kanske locka tillbaka din ex-kärlek till ditt liv, eller till och med hitta ny kärlek och lycka med någon annan.

  Detta var möjligt med hjälp av Dr.Oduduwa, jag rekommenderar starkt Oduduwa kärleksförtrollningsböner till alla som vill få tillbaka sin före detta kärlek och för en långvarig kärleksrelation och äktenskap.

  Få din kostnadsfria onlinekonsultation med Dr. Oduduwa idag: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  ReplyDelete
 2. Anonymous23 March

  ooooh ...dr oduduwakaskaksaa .. mail skickat. ser fram emot svar

  ReplyDelete