Monday, August 28, 2023

Tror inte att han är Sveriges snålaste manGünther Mårder 41 år gammal från Upplands Väsby har 360 toalettpappersrullar hemma som han köpte på sig när det var extrapris. Hans extrema spartips har på senare tid gett honom epitetet Sveriges snålaste man. Min första tanke, tänk om toalettpapper han köpte faller ännu mer i pris t.ex. hos en konkurrent? Då betalade han för mycket gånger 20 om vi räknar på 18 pack.

Jag hade lätt kunnat ta över som snålaste man, men det vill jag såklart inte, för att det hade varit så tråkigt att leva livet på det viset. Titta på video när han berättar hur man ska dela disktabletter för att spara pengar. Mitt tips hade varit att diska för hand eller äta från papperstallrikar. Återanvända sedan dom tallrikarna. Eller varför inte laga mat på det sättet som gör att det blir nästan ingen disk?

Varför inte ta disken, tvätten och allt annat man vill spara pengar på och diska samt tvätta hos föräldrarna? Hos mormor? Det finns många fler bättre tips jag kan komma på. Jag är inte den snålaste, men jag hade lätt kunnat bli. 

Har ni sett serien Extreme Cheapskates i USA? Det finns folk som samlar kuponger, tar tomma muggar på bio från skräplådan och går till kassan för gratis påfyllning. Såg vissa återanvända toalettpapper och en massa andra sjuka saker. Här pratar vi snålaste.

Mårder pratar även om att duscha varannan dag. Jo, tjena. Prova att berätta det för en familj med tonårspojkar som tränar på gymmet varje dag och har fotbollsträningar. Ser ut som att han bor i lägenhet, då vet han troligtvis inte vad hårt jobb i trädgården betyder. Man behöver duscha flera gånger per dag.

Att spara på abonnemang, bostadsräntor, försäkringar och andra kostnader borde vara en självklarhet för alla. Här ingår även bilkostnaden. Själv verkar han köra elbil, undrar hur mycket har han sparat på det genom att inte välja en gammal golf? Jag har vänner som kör äldre bilar, t.ex. en gammal volvo som dom är väldigt nöjda med. En kompis har en bil som inte tappar i värde, han köpte för 40 000 kr och den är värd samma idag på grund av all inflation. Haft bilen i flera år nu.

Varför bor Mårder själv i Stockholm? Eller i närheten av det? Man kan spara mycket mer ute på landet och ha egen trädgård, odlingar m.m. Det är överdrivet att kalla honom för snålaste. Genom att konsumera mindre som förhoppningsvis mina läsare gör, sparar mycket mer pengar än Mårder.

Två Månadslöner

11 comments:

 1. Misstänker att du inte sett avsnitted på youtube där han berättar att han skrapar av dom anställdas mat och äter när dom är klara.. Han är sveriges snålaste man.

  ReplyDelete
  Replies
  1. https://www.youtube.com/watch?v=T-XSr83Jcak

   Delete
  2. Två Månadslöner28 August

   Tack, ska definitivt titta på det. Hade det inte varit bättre att bli vän med några stycken på jobbet som alltid delar med sig lite mat? Gör han det dagligen? Eller bara en gång för att visa det på tv? Nyfiken.

   Delete
  3. Verkar dessvärre vara en vanlig sak. Dom äter även havregrynsgröt till lunch.

   Delete
  4. Två Månadslöner28 August

   tittar på det nu, återkommer

   Delete
  5. Min favorit var när han försökte sänka innetemperaturen till 16 grader på vintern, för att spara lite pengar. Men då sa hans familj ifrån.

   Delete
  6. Lite roligt var det, pinsamt kanske till och med. Varför gör man det ens?

   Delete
 2. Anonymous28 August

  Läste någonstans att Mårder har 4 ungar och de var trötta på de värsta tokerierna.
  Om det är 4 flickor då får han kämpa..

  ReplyDelete
 3. Hej,
  Jag tycker att "ekonomisk" är ett bättre ord att beskriva någon som försöker spara in på olika saker och leva billigt. För mig har ordet "snål" en negativ klang eftersom snålhet oftast går ut över andra och inte bara över den som försöker vara sparsam. Snåla människor brukar använda andras saker för att slippa köpa själva. Snåla är sådana som låter sig bjudas men som aldrig bjuder tillbaka fastän de skulle ha råd. Snåla är sådana som alltid bor hemma hos andra på sina semestrar och weekends på annan ort istället för att ta in på hotell (fastän de skulle ha råd), men som aldrig skulle ta emot gäster själv eftersom det går åt extra toapapper, mat, el etc. med extra människor i huset. Är man snål är man ogenerös. Är man ekonomisk försöker man bara minimera sina kostnader. Jag skär ned på så mycket kostnader som möjligt, handlar på kampanjepris, rea etc. men låter det aldrig gå ut över andra. Intressant inlägg.
  Ha det gott!
  Anneli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är vad han säger, att han är ekonomisk, men det lutar enligt mig även på snålhet, eftersom andra påverkas, som Sebbe skrev, att sänka temperaturen hemma påverkar andra. Det är snålhet.

   Delete
 4. Anonymous15 September

  Han bor i radhus så visst har han har trädgård. Och anledningen till att han bor i Stockholmsområdet är att han fram till nyligen var VD på Företagarna. Tycker han verkar både hyfsat sympatisk och ha glimten i ögat.

  ReplyDelete