Wednesday, August 23, 2023

Det räcker inte med en hobby, minst 3!Enda man behöver i livet är att skaffa sig tre sysselsättningar (hobbies) och man kan leva ett rikt och varierad liv. Dom flesta har ingen av dom, dom flesta har ett jobb som dom inte trivs med och lever från månad till månad. Är det så man vill spendera hela livet? Missnöjd, ointressant och fattig? Genom att följa dessa tre råd kommer man vara mer intressant som person, kunnig inom ett visst ämne, vara i god form och ha pengar över.

Nummer 1: Skaffa dig en sysselsättning som gör dig kreativ oavsett vilken årstid det är. Oavsett om det är syslöjd, fotografering eller växter. Då är hjärnan hela tiden igång och enligt boken Ikigai som jag nyligen läst så lever man även längre om hjärnan är alltid igång. Man ska göra roliga kreativa aktiviteter även när man är äldre. Jag själv skapar sidoinkomster och försöker hela tiden hitta på nya som gör att hjärnan är alltid igång. Just nu t.ex. håller jag på med att tillverka ett kortlek.

Nummer 2: En hobby som håller dig i form. Att gå på gymmet då och då räknas nog inte som hobby, man ska ha intresse för det och göra det ofta och hela tiden. Visst kan man träna 3-5 gånger i veckan år efter år och då är det perfekt! Annat som man kan göra är att spela fotboll, klättra, bada, tävla i olika sporter med mera. Jag personligen gillar att simma på sommaren och försöker träna på gymmet under vintern. Mitt mål för året är att träna mer oavsett väder. Även om det är promenad på några kilometer.

Nummer 3: är en hobby som ger dig pengar. Det kan vara sidoinkomst, en aktivitet som du gillar att göra och som du kan sälja vidare. Det kan vara vad som helst, t.ex. att måla tavlor, ha egen Youtube kanal, skriva böcker, printa på t-shirts, fynda på loppisar och sälja vidare och mycket annat. Hemma hos oss klipper vi hundar, säljer räkor från våra akvarium, säljer böcker, handgjorda örhängen och snart även kortlek.

Det bästa tycker jag är att tjäna pengar från alla aktiviteter. Och helst fler än tre stycken. Genom att skapa hemsida, youtube kanal, blogg och så vidare använder man kreativitet och när man lär sig det väldigt bra kan man sälja kurser till andra och tjäna pengar på det. För att hålla sig i form samtidigt kan man skapa träningskanal på youtube t.ex. och samtidigt som man tränar, har man följare som gärna betalar för det. Eller via reklam. Man kan även marknadsföra egna produkter, Pewdiepie t.ex. säljer nu proteinpulver, energidryck och annat. Det kan alla göra.

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Aha. 3 kategorier av hobbies är precis vad jag tänkt men har inte kategoriserat dem tidigare. Lyckas jag komma upp i tillräckliga helpassiva inkomster kommer jag dock stryka de som ger pengar och satsa mer på de andra 2.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner23 August

   Det gör du helt rätt i. Hjärnan är också en muskel som behöver tränas och vara igång hela tiden. Vissa japaner säger att det räcker med brädspel och vara ute i trädgården. Om det stämmer är en annan femma, men när dom säger att dom fyllt 110 år, så kanske finns det ett och annat vi kan lära oss från dom.

   Kroppen är också som en bil, du har samma kropp livet ut, pajar du den tidigt så blir det skrothög som man får leva resten av livet med. Tar du hand om sig själv så har du bra bil som håller länge :) Lycka till!

   Delete