Friday, May 26, 2023

Pengar kommer inte ge dig lyckaDu måste leva lite är ett vanligt uttryck bland dom som inte sparar pengar. Du ska inte bara spara säger vissa till mig. Pengar kommer inte ge dig lycka är också något jag har hört senaste tiden. Bara för att man sparar pengar betyder inte att man inte lever livet. Klart att jag gör allt jag vill göra. Vill jag spara och det ger mig lycka, varför ska jag sluta göra det bara för att någon annan tycker annorlunda? Alla ska göra precis det dom vill göra, så länge det inte påverkar andra negativt. 

Jag brukar inte gilla dom som har starka åsikter och vägrar inse att alla är olika. Bara för att du tycker att det är kul att slösa pengar betyder inte att jag tycker samma. Jag gillar att sitta hemma framför kaminen och läsa böcker, jag gillar att gå ut på promenad ute i skogen tillsammans med hunden och jag gillar att bada i havet här hemma i Sverige. Jag behöver inte köpa dyr resa utomlands för att må bra.

tal om utomlandsresor så känns det som att det var hundra år sedan jag var utomlands därför har både jag och min fru bestämt oss att åka iväg några dagar för att uppleva något annat. Ni vet, annat kultur, mat och människor. Det är ingen lyxresa, bara för några dagar för att titta runt och ha det bra. 

Vi har i tankarna att kanske i framtiden sluta jobba vid 50-55 årsåldern och bo utomlands istället, så det passar oss perfekt nu att åka utomlands en eller två gånger om året för att känna efter vilket land passar oss bättre. Kanske vi kommer ändra oss efter x antal resor och väljer att bo kvar i Sverige? 

Resor är inget måste för mig, jag kan lika väl bo ute på landet resten av livet, jag gillar när det är stressfritt, billigt och tyst. Dock känns det som att jag kanske missar något eller att jag kommer ångra att jag inte åkt när jag blir gammal, så därför är det bestämt att det är dags att prova och våga lite mer. Först på tur är Amsterdam och jag hoppas att jag får möjlighet att besöka första börsen i världen, prova deras välkända varma våfflor, ostar och cykla i huvudstaden. 

Har du varit i Amsterdam? Finns det måste att se? Anne Franks hus kanske? Van Gogh museum? Tulpaner?

Två Månadslöner

2 comments:

  1. Tulpanerna har nog blommat färdigt nu tyvärr. Men hela innerstaden är så vacker med vatten och broar överallt. Sill i korvbröd var en billig men positiv överraskning, så testa det. Rijksmuseum är värt ett besök.

    ReplyDelete
  2. Tre dagar men åker gärna dit igen, det var känslan jag fick. Trevliga människor, trevliga caféer och Harlem var en fantastisk stadsdel att vistas i.

    Mvh // PP

    ReplyDelete