Wednesday, May 10, 2023

Tingsnotarie vid Ångermanlands tingsrättEn av mina följare på Twitter har skrivit en riktigt bra text om lagar, missförstånd och konstant ändrad samhälle inom digitalisering där alla måste hänga med i olika sammanhang. Dock finns det vissa områden där man behöver uppdatera snabbare än det sker idag, vilket är bland annat inom juridik.

Texten finns i dagensjuridik.se och du hittar den i den blåa länken. Läsvärd!

Liknande resa hade vi även på lönekontoret. Innan pandemin hade vi ansvar för arkivet, skriva ut dokument som anställningsavtal, läkarintyg och överenskommelser. Idag är allt digitalt. Jag skriver inte ut något längre på kontoret och det är så för dom flesta. Skrivaren kommer snart samla damm. Kan väl inte bli bra investering i aktier där dom tillverkar skrivare? En vacker dag kommer dom troligtvis försvinna. Blir nog mer för dom som har en hobby att skriva ut texter och bilder, inget annat.

USB är inte alls populärt längre, cd skivor nästan försvann överallt, vinylskivor är historien och mp3 spelare, ja, vad är det för nåt? Man har ALLT i mobilen nu och snart kommer även ännu enklare tillägg som godkänd betalning med mobilen överallt i världen, pass i mobilen, körkort, mobilen kommer nog även användas som nyckel till dörrar och kanske även bilen. Finns inga gränser egentligen. Frågan är inte om men när.

Dom yngre måste vara tydliga på vad dom säger, vad dom använder för något och prata klarspråk. Samma gäller vuxna som ska hänga med i förändringen och förstå vad vissa termer, appar och ord betyder. Det är inte det lättaste men vi rör oss framåt i alla fall. Ibland känns det dock att det går för fort.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment