Wednesday, May 3, 2023

Vi bygger växthus!Vi har funderat och bestämt oss för att bygga ett växthus, för att vara helt ärlig så har vi redan påbörjat. Det ska vara så billigt som möjligt, så stort och bra som möjligt och självklart kommer vi sälja av överskottet av allt som vi inte kommer använda. En liten sidoinkomst helt enkelt (om någon ens vill köpa hemodlade tomater/gurkor och annat, annars får vi frysa in). Sommaraktivitet med andra ord. 

För ett par år sedan sålde vi jordgubbsplantor för totalt 500 kr och jag tycker det är dags igen fast med något annat också. Hemodlade tomater, dill, gurkor och en massa annat självklart. Vi får se hur det går, annars får vi bjuda alla vänner på sallader och soppor. Vill du se hur bygget går kan du följa mig på Instagram, där finns det lite bilder på projektet. Ska ladda upp även här framöver.

Vi har en del virke kvar som vi inte behöver, en del skruvar och spikar som bara ligger och dammar och grannen har lovat oss sina gamla fönster. Jag räknar med 15 000 kr ändå för allt annat som kommer behövas köpas in. Vem vet, kanske det kommer höja husets värde något i framtiden? Vi kommer behöva vara kreativa, måla om, snygga till så mycket det bara går och göra växthuset attraktiv, praktiskt och enkel att sköta. 

Det finns redan tankar på att den ska självförsörja sig med regnvatten och mycket annat smått och roligt. Har redan spenderat 7 000 kr och det känns som att vi har det mesta vi behöver, det kommer behövas köpas in lite färg och skruvar om de tar slut. Odlingslådor har jag räknat också på, det borde vara i närheten av 15 000 kr inklusive allt. Men då kommer vi ha 2,5 x 4,5m växthus. Vi tycker det är värt det. Totalt 12 kvm.

Bygger du något i år? Det är så skönt att påbörja det tidigt i April och ha lagom bra väder till det, ingen snö, ingen kyla och inga 30 graders värme. När vi har semester vill vi vara helt lediga och sola, bada och ha det gött. Växthuset måste stå färdigt innan juni. Som sagt, bilder på Instagram, in och följ! (Det kommer bilder på bloggen också snart).

Två Månadslöner

6 comments:

 1. Mysigt med växthus!
  Lycka till med bygget! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner03 May

   Kul att göra något nu i Maj, annars blir det för varmt med +30 grader. Bilder kommer i framtida inlägg!

   Delete
 2. Växthus är en våt dröm. Jag har ingen bra plats än men vi får se när studsmattan ryker :)

  Bilder på kommande bygge och resultat är ett måste!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, vi jobbar för fullt! Borde stå färdigt om 2-3 veckor 😇

   Delete
  2. Hmm... ok. Det får gå. Två veckor är dock bättre än tre ;)

   Delete
  3. Två Månadslöner03 May

   Vi får skynda oss, håller på att sätta upp tak nu, sen blir det nog att lägga in fönster och snickra runt. Beror mycket på väder med.

   Delete