Saturday, October 26, 2019

Hur mycket skatt ska dras på min lön?Hur mycket skatt ska dras från din lön? Det kan du enkelt se här. Om du inte vet vilket skattetabell du har, kan du logga in på Skatteverkets hemsida med bank id och då ser du vilken tabell du tillhör till. Du kan även själv skriva in vilken kommun du bor i och om du är med i svenska kyrka, är du med så dras det lite högre skatt.

Betyder det att skattetabell 33 dras 33% skatt? Nej. Det är vanlig misstag folk gör, det är bara tabell nummer beroende på vart i landet man bor.

Du öppnar en tabell som du tillhör till och tittar på första kolumnen. Det är skatten som ska dras från din månadslön. Dras det annat belopp kan du kontakta din arbetsgivare. Det kan bero på många olika anledningar, men vanligaste är att du är pensionär, har jobbet som sidoinkomst (din huvudarbetsgivare är någon annan) eller du har inte lämnat in A-skattesedel.

Har du inte lämnat in A-skattesedel dras det extra skatt på 10%. Du kan logga in på Skatteverkets hemsida och ladda ner A-skattesedel och skicka en kopia via mail till din arbetsgivare/lönekontoret. Då tar dom bort det till nästa lönekörning.

Har du frågor kan du fråga mig eller din arbetsgivare. 

Två Månadslöner aktieblogg

No comments:

Post a Comment