Friday, October 4, 2019

RiskEn bloggare som heter petrusko har hittad en kort video om risk som jag vill också dela med er. Riskspridning är väldigt viktigt i aktiemarknaden som ni kan se i videon och även i din ekonomi. Därför pratar jag mycket om fördelning i olika tillgångar som sparande, investeringar och amorteringar. 

Lite sparande är alltid bra att ha för oförutsedda utgifter eller om man blir arbetslös eller sjuk. 

Bästa investering är genom långsiktig aktieägande och det rekommenderas att du investerar minst 10% av din lön varje månad. Klarar man inte det, så ska man investera det man kan, för att det är ändå mycket bättre alternativ än att inte investera alls. Tiden kan växa dina pengar väldigt mycket, så börja investera idag i till exempel bred indexfond eller investmentbolag. Det går även att ha löneavstående till pension genom din arbetsgivare om det känns tryggare, men då kan du inte ta ut pengarna om du behöver dom tidigare än din pension.

Amorteringar är också lika viktigt, då minskar dina skulder och när du är skuldfri, så blir det mer pengar till annat. Tänk dig att istället för 5 000 kr som du betalar på bostadslån, får du dom i handen. Även om man inte lyckas betala av skulden, så blir det ändå en rejäl summa som hjälper dig att köpa nästa bostad. En annan fördel är när räntorna börjar gå upp, så påverkar det inte din ekonomi så mycket då du redan betalat av en stor del av lånet.

Två Månadslöner 

No comments:

Post a Comment